Turizm Haftası kutlama etkinlikleri Adana'da da başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Turizm Haftası’ kutlama etkinlikleri Adana’da da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Turizm Haftası kutlama etkinlikleri Adana'da da başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Turizm Haftası’ kutlama etkinlikleri Adana’da da başladı.

Yüreğir Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başlayan Adana’daki kutlama etkinliklerine Vali Hüseyin Avni Coş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgün Özarslan, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Müsteşar Özgün Özarslan, Türkiye’nin turizm alanında her geçen yıl biraz daha geliştiğini ve bu gelişmenin önümüzdeki yıllarda de artarak süreceğine dikkat çekti. Özgün Özarslan, Adana’nın sahip olduğu zengin tarihi, kültürel ve turistik potansiyelin değerlendirilmesi konusundaki çalışmalarını da kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.

Vali Hüseyin Avni Coş ise Adana’da turizmin her çeşidinden yararlanmanın mümkün olduğunu ifade etti. Vali Coş: “Karataş ve Yumurtalık sahilleri, yaylaları, sıcak iklimi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Adana ilimiz, yakın gelecekte turizmin parlayan bir yıldızı olmaya adaydır.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden uluslararası yiyecek içecek yarışmalarında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi verildi. Kentin tanıtım filmi gösteriminin ardından, halk oyunları gösterisi ve halk müziği konseri düzenlendi. Etkinlik el sanatları ürünleri sergisinin ziyarete açılmasıyla sona erdi. 22 Nisan tarihine kadar kutlanacak olan Turizm Haftası kutlamaları boyunca, turizm gezileri, konferanslar, yemek yarışması, konserler, bilgilendirme toplantıları ve sergi gibi etkinlikler düzenlenecek.
CİHAN

Yorumlar