Turizm eğerlendirme toplantısı yapıldı

Mardin’de turizm sezonu öncesi hazırlıkların değerlendirilmesi amacıyla Sultanköy’de mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir otelde Mardin Valisi Dr.

Google Haberlere Abone ol
Turizm eğerlendirme toplantısı yapıldı

Mardin’de turizm sezonu öncesi hazırlıkların değerlendirilmesi amacıyla Sultanköy’de mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir otelde Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Gürgör ile sektör temsilcileri katıldı. 30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın da (EMITT) değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda turizm sezonu öncesi son hazırlıklar ile uluslar arası fuarlarda tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi konuları görüşüldü.

Mardin’de turizm sektörüne ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, bu yıl turizm sektöründen beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Mardin il merkezi ve ilçelerinde tarihi dönüşüm projesi hızla devam ettiğini belirten Vali Cengiz, "Bu çalışmaları ilçelerimize de genişleterek yapacağız. Ancak turizm sektöründe huzur ve güven ortamı çok önem arz ediyor. Yapılan her yanlış Mardin’e mal edilir. Bunu da içimizde kuracağımız bir otokontrol mekanizmasıyla takip etmemiz gerekli.” dedi.

Tüm katılımcıların görüş ve önerilerinin dikkate alındığı toplantı, genel değerlendirmelerle sona erdi. CİHAN

Yorumlar