Turizm bölgesi Çalış'a iskele inşa ediliyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan ve şehrin önemli turizm bölgelerinden olan Çalış'ın çehresi değiştiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Turizm bölgesi Çalış'a iskele inşa ediliyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan ve şehrin önemli turizm bölgelerinden olan Çalış'ın çehresi değiştiriliyor. Kuş cennetine kadar olan bölümdeki sazlıklar iş makineleri tarafından sökülürken, tur tekneleri için iskeleler inşa edildi.

Fethiye Körfezi’nde kirliliğin önüne geçilmesi için 2011 yılında Devlet Su İşleri tarafından Murt Deresi Islah Projesi hazırlandı. 12 milyon 703 bin 450 TL bedelle Adil Gülseren firmasına ihale edilen projeye 2012 yılı sonunda başlandı. 18 kilometre uzunluğundaki dere, başlangıçta 30, diğer bölümlerde 25 metre genişliğinde beton duvarlar içine alındı. Dere aracılığıyla taşınan çamurun körfeze ulaşmaması için çökertme havuzları inşa edildi. Ayrıca ulaşımın kolay sağlanması için dere üzerine 10 ayrı köprünün yapımına başlandı. Proje kapsamında Fethiye'nin turizm bölgesi Çalış'ta da ıslah çalışmaları yapılıyor. Islah çalışmasının ilçede turizm sezonunu olumsuz etkilememesi için Çalış bölgesindeki düzenlemelere hız verildi. Bu kapsamda kuş cennetine kadar olan bölümdeki sazlıklar iş makineleri tarafından söküldü, tur tekneleri için iskeleler inşa edildi.

Çalış bölgesine gelerek çalışmaları inceleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, projenin ilçede yürüyen en önemli devlet yatırımlarından biri olduğunu söyledi. Turizm sezonu gelmeden projenin Çalış ayağının tamamlanmasını istediklerini kaydeden Çalık, “Çalış, Ölüdeniz’den sonra Fethiye’nin ikinci büyük turizm alanı. Yeni sezona çehresi yenilenmiş ve değişmiş olarak girmesinin olumlu etkiler yaratacağını umut ediyoruz. Sezon başlamadan kuş cenneti olarak bilinen yerden başlayan ve Çalış Plajı boyunca devam eden bölgeden çıkabilirsek bölgenin çalışmalardan olumsuz etkilenmemesini sağlarız. Derenin körfeze bağlandığı bölümdeki kuş cenneti doğal haliyle kalacak. Ayrıca dere üzerine Çalış’taki tur teknesi ve botlar için iskeleler yapılıyor. Bu iskeleler protokollerle belediyeye verilecek. Bölgenin peyzaj düzenlemesini de belediye yapacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar