Turizm Birliği, Afyon’un termal sularına sahip çıkıyor

Afyon’da bulunan 4 termal turizm bölgesindeki sıcak suların koruma ve kullanma dengesini sağlamak için çalışmalar sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Turizm Birliği, Afyon’un termal sularına sahip çıkıyor

Afyon’da bulunan 4 termal turizm bölgesindeki sıcak suların koruma ve kullanma dengesini sağlamak için çalışmalar sürüyor. 3 yıl önce kurulan Ömer Gecek Gazlıgöl Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliği bu konuda önemli bir çaba sarf ediyor. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar , Erkmen, Gazlıgöl ve Yaylabağı Belediyeleri’nin katılımlarıyla kurulan birlik önemli projelere de imza attı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, termal su kaynaklarının Afyonkarahisar açısında büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Termal suların, hem debi ve sıcaklıkları hem de çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile Avrupa’daki termal sulardan daha üstün nitelikler taşıdığını belirten Balkanlıoğlu, son yıllarda hızla gelişen sağlık turizminin, termal yatırımları da hızlandırdığını, yapılan bu yatırımlarla artan su kullanımının düzenlenmesi, israfın önlenmesi su kaynaklarının korunması büyük önem arz eder hale geldiğini anlattı.

Turizm altyapı hizmet birliklerinin kurulmasına ilişkin düzenleme sonrasında Afyonkarahisar’ın 4 termal turizm bölgesine ayrıldığın ifade eden Balkanlıoğlu, “Bu itibarla Ömer Gecek Gazlıgöl Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2010 yılında Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar, Erkmen, Gazlıgöl ve Yaylabağı Belediyeleri’nin katılımlarıyla kurulmuştur. Birliğin genel amacı: İlimiz sınırları içerisinde bulunan 4 termal turizm alanından Ömer-Gecek Termal Turizm ve Gazlıgöl Termal Turizm Merkezlerinin bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının gerçekleştirilmesini ve işletilmesini sağlamaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar