Turistleri Elektrik Çarptı

Fotoğraf çekmek için vagon üstüne çıkan turistler akıma kapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Turistleri Elektrik Çarptı

Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda saat 16.30 sıralarında fotoğraf çekmek için gelen ve vagonlardan birinin üstüne çıkan 7 Alman turisten 3'ünü elektrik çarptı. Genç turistler fotoğraf ve film çekerken halen bölgede bulunan trenlerin çalışması için faal durumda olan ve 32 bin volt elektrik bulunan gerilim hattına kapıldı. Olay üzerine bölgeye itfaiye ve kurtarma ekipleri çağırıldı.

Elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan ve elleri ayakları yanan Justus Hack (24) ağır yaralanırken, diğer yaralılar Julien Maria (24) ve Paul Ester (24) ambulanslara alındı. Turistlerden ağır şekilde yaralanan Hack itfaiyenin yardımı ile sedyeye koyularak vagonun üzerinden indirildi. Yanıkları bulunan ağır yaralı Justus Hack, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'ne götürülürken durumu daha iyi olan Maria ve Ester Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haydarpaşa Garı'nda görevli olan teknik ekip elemanları ise elektrik akımının 1 metre mesafeden etkili olduğunu, Alman turistlerin bölgeye nasıl girdiklerini bilemediklerini söyledi.

Yorumlar