Turistlere Türk Hamamında Taciz

Karaköy'de 2 Fransız kadın turist, erkek arkadaşları ile gittikleri hamamda ayrı bir bölüme alınarak taciz edildiklerini öne sürdüler.

Google Haberlere Abone ol
Turistlere Türk Hamamında Taciz

Karaköy'de 2 Fransız bayan turist, bey arkadaşları ile gittikleri hamamda ayrı bir bölüme alınarak taciz edildiklerini öne sürerek, konuyu sosyal medyadan duyurdu ve şüpheliler meselesinde şikayetçi oldu. İşletmecinin polislerle ortak içeriye aldığı 2 kadın, çıkarlarını taciz ettiklerini öne sürdükleri 4 beyi tanı etti. Polis de 4 şüpheliyi cinsel taciz iddiasıyla gözaltına aldı.

HAMAM KARMA DEDİLER...

İddiaya göre, hadise 2 gün evvela Tersane Caddesi'ndeki bir hamamda yaşandı. Fransız turistlere kapıda hamamın karma bulunduğu söylenince, bey arkadaşları ile içeriye girdiler. Ancak daha sonra kadınlar, bey arkadaşlarından ayrılıp, diğer bir bölüme alındı. Turistlerin iddiasına göre, burada dört bey masaj yapmak bahanesiyle çıkarlarını iç çamaşırlarına kadar soydu. Kadınlar, sinirlenmelerine rağmen, daha evvela hamam deneyimi yaşamadıkları için, başlarına gelenlere bir mana veremedi. Olayı daha sonra Türk arkadaşlarına söz eden ve Türk hamamı ile ilgili internetteki blogları okuyan kadınlar, taciz edildiklerini anladı.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

2 Fransız kadın, vakayı sosyal medya üstünden duyurdu. Bunun üzerine, turistler ve İstanbul'da yaşayan yabancılardan oluşan 20 benlik küme saat 17.00'de matbuat izahatsı yapmak üzere hamamın önünde toplandı. İşletmecinin polislerle ortak içeriye aldığı 2 kadın, çıkarlarını taciz ettiklerini iddia ettikleri 4 beyi tanı ettiler. Kadınlar, polise şikayetçi oldular. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri de 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

HAMAMIN DUVARINA 'BURADA TACİZ VAR' YAZDILAR

Hamamın önünde birleşen gruptan biri, duvara 'Burada taciz mevcut diye yazdı. Bina önüne çıkan işletmeci ile küme içinde tyükselişma yaşandı. Sinirlenen işletmeci, 'Ben 78 yaşındayım. 50 senedir buradayım. Böyle bir şey olmadı. Olmaz da dedi. Tepki işaret eden bir bayan ise, 'Taciz eden şahıs size anlatacak mı? Güzel güzel saklanarak, örtüşerek yapıyor. Size gelecek, ben bu kadınları taciz ediyorum mu diyecek?' diye yanıt verdi.

TEŞHİS ETTİLER

Grup hesabına hamamın önünde izahat oluşturan Fulya Dağlı da, 'Taciz eden 4 kişiyi belirleme ettik. Yüz yüze belirleme ettik. İki gün evvela iki turist kadının burada taciz edilmesi üstüne biz buraya geldik. İki gün evvela burada yaşananlar ne münferit bir şeydir ne de bir kazadır. Sistematik bir biçimde yabancı kadınlara, Erasmuslu kadınlara kullanılan tacizin, tecavüzün, şiddetin bir parçasıdır. Bizler kadınlar şekilde her süre onların birlikte olacağız. Kadın dayanışmasını yükselteceğiz ve bunun bu şeklinde peşlerini bırakmayacağız dedi.

Bu arada, cinsel taciz suçlaması ile polis merkezine götürülen 4 şüphelinin, 'Bu kullanmakta olanları daha evvela görmedik. Bizim müşterimiz değiller.' dedikleri söylendi.

Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar