Turistler 'vaktim yok' diyerek şikayetlerini yazıya dökmeye yanaşmıyor

Antalya ve ilçelerine tatile gelen turistler, yaşadıkları olumsuz bir durumu 'tatilim bitiyor', 'vaktim yok, uğraşamam' diyerek şikayetlerini yazıya dökmüyor.

Google Haberlere Abone ol
Turistler 'vaktim yok' diyerek şikayetlerini yazıya dökmeye yanaşmıyor

Antalya ve ilçelerine tatile gelen turistler, yaşadıkları olumsuz bir durumu 'tatilim bitiyor', 'vaktim yok, uğraşamam' diyerek şikayetlerini yazıya dökmüyor. Haklarını arayan turistlerin sayısının az olduğu belirtiliyor.

Antalya bölgesine tatile gelen Avrupalı, Rus ve İskandinav ülke turistler, en fazla etiketsiz ürün, ürün satımında ısrarcı olunması, laf atma, rahatsız edilme, fahiş fiyatla mal satma ve satın aldığı ürünün arızalı çıkmasında başvuracağı yer hakkında bilgi sahibi olmama şikayetleri yer alıyor. Bölge destinasyonuna tatile gelen turistler, şehir hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü Turizm Danışma Büroları ile belediyelerin turizm danışma ofislerinden bilgi alıyor.

Side Belediyesi Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Yaşar Yıldız, aktif turizm sezonunda danışma bürolarında günlük ortalama İngilizce, Almanca ve Rusça 200 turiste hizmet verdiklerini söyledi. Danışma bürolarına turistlerin karşılaştıkları bir sorun ile ilgili başvuru yapmaları halinde hızlı bir şekilde çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Yıldız, turistlerin genelde sözlü şikayetlerini 'tatilim bitmek üzere', 'vaktim kalmadı' ve 'yarın ülkeme döneceğim' diyerek yazıya dökmeye yanaşmadıklarını kaydetti.

Geçen yıl yabancı konukları yaşadıkları sorunla ilgili 52 yazılı başvuruları olduğunu aktaran Yıldız, başvuruları da kısa sürede ilgili mercilere ulaştırarak hepsini çözüme kavuşturduklarını söyledi. Yıldız, turist şikayetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Turistler genelde bir hafta 10 gün arasında tatil yaptığı için yaşadıkları sıkıntılarını yazılı olarak kağıda dökmeye yanaşmıyor. Sorunlarını sözlü olarak anlatıyor. Şikayetin takibi için yazıya dökmelerini istediğimizde konunun takibi için vakitlerinin olmadığını söylüyorlar. Bugüne kadar yazılı ve sözlü olarak her şikayeti anında ilgili mercilere ileterek çözüme kavuşturduk. Bazı şikayetler hukuki olduğu için yazıya dökülmesi gerekir. Buna da turistler işlemler uzun sürecek düşüncesiyle 'vaktim yok' diyerek uğraşmak istenmiyor. Az da olsa bazı turistler yazılı başvuru yaparak haklarını aramak istiyor. Bazı turistlerle geçen yıl 52 yazılı başvuruyu çözüme kavuşturduk. "

Rusça yeminli tercüman Asım Baştuğ da Rus turistleri sözlü şikayetlerini yazıya dökerek anında ilgili merciye ilettiklerini söyledi. Baştuğ, Rusların genelde etiketsiz ürün, fahiş fiyattan mal satılması, rahatsız edilme, mal satımında ısrarcı olma ve aldıkları malın arızalı çıkması halinde değiştirilmemesi üzerine şikayetçi olduğunu kaydetti.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Natilia Baranov ise Antalya'ya getirdikleri Ruslara her yıl düzenli olarak müşteri memnuniyeti anketi yaptıklarını söyledi. Acente olarak şikayetçi oldukları konu hakkında her türlü desteği verdiklerini belirten Baranov, şikayetlerin önemli bir bölümünün fahiş fiyattan mal alma ile aldıkları ürünün kısa sürede arızalı çıkması halinde değiştirilmemesi ve nadir de olsa rahatsız edilme olduğunu kaydetti.




CİHAN

Yorumlar