Turistler, çamurlu pistte başarılı olduktan sonra safari turuna çıkıyor

Antalya'ya tatile gelen Avrupa, Rus, Baltık, İskandinav ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülke turistleri, alternatif turizm kapsamında Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting ile Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nde bisiklet turu,...

Google Haberlere Abone ol
Turistler, çamurlu pistte başarılı olduktan sonra safari turuna çıkıyor

Antalya'ya tatile gelen Avrupa, Rus, Baltık, İskandinav ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülke turistleri, alternatif turizm kapsamında Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting ile Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nde bisiklet turu, jeep ve quad ATV motor safari turuna çıkıyor. Bölgede yıllık ortalama 12 bin turist quad safari turuna çıkarak tarihi su kemerleri, köy evleri, baraj ve Seleukeia Antik Kent'i geziyor. Yol kaptanı öncülüğünde yapılan turlar 2 ile 2,5 saat arasında sürüyor. Turistler, tura çıkmadan önce kendi hür irademle tura çıktım diyerek sözleşme imzalıyor. Quad ATV motor sürücüleri, can güvenlikleri ve yasak olması nedeniyle yolculuklarını doğal parkur alanlarında yapıyor.

Turistler, Quad safari turuna çamurlu pistte başarılı olduktan sonra çıkıyor. Turistler, gelir gelmez tura çıkarılmıyor. Bir saatlik eğitim sonrası başarılı olanlar çıkarılıyor. Bir saatten fazla süren eğitimde turistlere, safari turunda uyulması gereken kurallar, ferdi hareket etmeme, riskli parkurlarda hız yapmama, Quad ATV safari kullanımı, kask takımı, yolda can güvenliği, gezi koordinatları, alkollü araca binmeme ve bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi veriliyor. Turistler, quad ATV safari turuna yol kaptanı öncülüğünde çıkıyor. Yol güzergahları hakkında Almanca, İngilizce ve Rusça dillerinde bilgilendirme yapılıyor. 17 yaşını dolduran herkes quad ATV safari aracını kullanabiliyor. Safari turcuları, kaza riskine karşı alkollü sürücüleri tura çıkarmıyor. Turistler, motor kullanmada korkularını safari turlarının çamur pistinde yaptıkları deneme sürüşleriyle yeniyor.

Turizm şehrinde 4 Quad safari yaptıran işletme bulunuyor. Ülke ekonomisine yıllık ortalama 1 milyon Euro'luk katkısı olduğu belirtiliyor. Oymapınar'da karayoluna çıkmıyor, Oymapınar'da düzenlenen Quad Safari Turları devam ediyor.

Side Quad Safari İşletme Müdürü Murat Çanga, Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nde safari turlarının başladığını müşteri yoğunluğunu İskandinav, Batı Avrupa ülkeleri ve Rusların oluşturduğunu söyledi. Turistleri yapılan rezervasyona göre tura çıkardıklarını belirten Çanga, tura çıkmadan önce pist alanında uyulması gereken kurallar hakkında A'dan Z'ye bilgilendirme yaptıklarını kaydetti. Çanga, uzun yıllar alternatif turizme yönelik hizmet verdiklerini bugüne kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını, müşteri memnuniyetinin de yüzde 100 olduğunu kaydetti. Çanga, "Günlük ortalama 250 turisti tura çıkarıyoruz. Turumuz yol kaptanı ve rehber eşliğinde 2 ile 2,5 saat sürüyor. Deniz, kum ve güneş turizm için gelen yabancı konuklar ATV motorlarla safari turuna çıkarak unutulmaz bir tatil anısı yaşıyor. Zaten turistler tatil süresince farklı bir aktivite bulunma heyecanını fotoğraf ve kamera çekimiyle kalıcı bir hatıra haline getiriyor. Bizim için para kazanmadan önce can güvenliği geliyor. Her müşterimizi bize emanet anlayışıyla tura çıkarıyoruz." dedi.

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün ise Rus, Alman, İngiliz, Hollanda, Ukrayna, Belçika ve Norveçli turistleri quard safari turlarına ilgi gösterdiğini söyledi. Akgün, Oymapınar'ın Antalya'ya gelen bir turistin alternatif turizmde farklı aktiviteler de bulunabileceği nadir bir yerlerden biri olduğunu bunun da Manavgat'ta turizm çeşitliliği için bir şans olduğunu kaydetti. Akgün, Manavgat'ta yıllık ortalama 12 bin yabancı turistin safari turuna çıktığını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar