Turistler, Antalya'nın tarihi ören yerlerini deve turlarıyla tanıyor

Antalya'ya tatile gelen Rus ve İskandinav turistler tarihi ve doğal güzellikleri deve üstünde ziyaret ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Turistler, Antalya'nın tarihi ören yerlerini deve turlarıyla tanıyor

Antalya'ya tatile gelen Rus ve İskandinav turistler tarihi ve doğal güzellikleri deve üstünde ziyaret ediyor. Deve üstünde tarihi ören yerlerini gezen Rus, Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka ve Alman turistler Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserleri hakkında bilgi alıyor.

    Deve turcuları, turlara en fazla Rus ve İskandinav ülke turistlerin ilgi gösterdiğimi belirtiyor. Rus kültür turizmi uzmanı Asım Baştuğ, Antalya'ya gelen Rus turistlerin Alanya, Side Antik Kent, Aspendos Antik Tiyatro, Myra, Düden Şelalesi, Manavgat Şelalesi, Patara Meclisi, Xanthos ve Termessos Antik Kent'teki tarihi eserleri deve turlarıyla yerinde görerek bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Rusların deve turlarıyla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserleri yakından görmeyi sevdiğini belirten Baştuğ, "Antalya'ya gelen Ruslar alternatif turizm kapsamında tarihi ören yerlerini deve turlarıyla görüyor. Ruslar, Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini deve üstünde görmeyi seviyor. " ifadesini kullandı.

    Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi kültür turizmi uzmanı Olga İbrahimova, Antalya'ya getirdikleri turistleri tarihi ören yerlerini deve turlarıyla gezdirdiklerini kaydetti. Rusların, Side Antik Kent'i kumul alanda deve turlarıyla gezmeyi sevdiğini belirten İbrahimov, "Ruslar, Side'de kumul alanda Side Antik Tiyatro, Devlet Agorası ve Piskoposluk Sarayı çevresini turlarla geziyor. Turlarda bölgedeki tarihi eserleri tanıyor. " dedi.
    
    İskandinav turizm uzmanı Ali Yıldız, Antalya gelen Norveç, İsveç ve Danimarkalı turistleri Side, Alanya, Tlos, Myra, Likya Kaya mezarları ve Xanthos Antik Kent'teki tarihi eserleri deve üstünde görmeyi sevdiğini belirtti. Yıldız, İskandinav turistlerin en fazla deve turuna Alanya ve Side Antik Kent'te çıktığını söyledi.

Deve turcusu Halil Duman, tarihi ören yerlerinde deve turlarına en fazla Alman, Rus ve İskandinav turistlerin çıktığını söyledi. Duman, tarihi ören yerlerinde yıllık ortalama 6 bin turistin deve turu yaptığını kaydetti.

Öte yandan Alman televizyoncu ve belgesel yapımcı David Herregon, Antalya bölgesindeki deve turlarını tanıtımı için çekim yaptı. Deve turcularıyla röportaj yapan Herregon, çekimleri mart ayında Almanya'da bir özel televizyon kanalında yayınlanacağını söyledi. Deve turu kapsamında 42 farklı ülke turistinden görüş aldıklarını belirten Herregon, turistlerin deve turlarını ilginç ve fastantik bir tur olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Herrogon, "Geçmiş yıllarda Mısır, İspanya ve İtalya'da da deve turlarıyla ilgili belgesel yapmıştım. Türkiye'de daha önce Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü çevresinde yapılan deve turlarını göldeki aktivitelerle birleştirerek belgesel yapmıştım. Şimdi Antalya bölgesinde tarihi ören yerleri ve doğal güzellikleri deve turlarıyla tanımaya yönelik belgesel yapıyorum. Röportajlarla turistlerin tur sonrası yaşadıkları heyacanı kayıt altına alıyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar