Turist olarak geldi, sahte polisler tarafından 9 bin TL’si soyuldu

Iraklı Nazar Muhammet Jubair, mülteci olarak Eskişehir’de ikamet eden amcaoğlu Abdülkerim Jubair’in ziyaret için geldiği kentte, sahte polislerin kurbanı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Turist olarak geldi, sahte polisler tarafından 9 bin TL’si soyuldu

Iraklı Nazar Muhammet Jubair, mülteci olarak Eskişehir’de ikamet eden amcaoğlu Abdülkerim Jubair’in ziyaret için geldiği kentte, sahte polislerin kurbanı oldu. Nazar Muhammet Jubair, alışveriş sonrası yanlarına gelen ve kendilerini polis olarak tanıtarak kimlik gösteren iki şahıs tarafından “Alışveriş için verdiğiniz paralar sahteymiş. Polisiz, diğer paraları görmemiz lazım.” diyerek evdeki 9 bin liralarını alarak kayıplara karıştı. Polis, turist olarak geldiği Eskişehir’de 9 bin lirasını kaptıran Iraklı Jubair’i dolandıran sahte polisleri çevredeki iş yeri kameralarından tespit etti. Polis, şimdi Iraklı Jubair’in paralarını çalan sahte polisleri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre, Irak’ta yaşayan Nazar Muhammet Jubair, bir ay önce mülteci olarak Eskişehir’de yaşayan amcaoğlu Abdülkerim Jubair ve ailesini ziyarete geldi. Turist olarak Eskişehir’e gelen Nazar Muhammet Jubair, amcaoğlu Abdülkerim Jubair ve ailesi ile birlikte Üniversite Caddesi üzerindeki Espark Alışveriş Merkezi’nden alışveriş yaptı. Ancak Alışveriş Merkezi’nden çıktıktan sonra Hamamyolu Caddesi’nde yanlarına gelen iki kişi, kendilerini polis olarak tanıtıp kimlik göstererek, “Biraz önce alış veriş yaptığınız yere verdiğiniz paralar sahteymiş. Polisiz, siz de başka paralarda vardır onları da görmemiz, incelememiz gerekiyor. Bize kaldığınız yere götürün.” dedi.

Bunun üzerine Türkçe konuşmakta zorlanan Nazar Muhammet Jubair ve Abdülkerim Jubair, kendilerini polis olarak tanıtan bu iki kişiyi, Deliklitaş Mahallesi’nde ikamet ettikleri eve götürdü. Nazar Muhammet Jubair, kendileriyle birlikte eve giren iki sahte polise çantasındaki paraları göstererek, bunların sahte olmadığını anlattı. Fakat sözde polisler paraları kendilerinin incelemesi gerektiğini belirterek çantayı istedi. Bunun üzerine Jubair, içinde 9 bin lira olan çantayı kendilerini polis olarak tanıtan iki kişiye verdi. Sahte polisler, inceleme sonrası “Tamam inceledik, sizin paralar sahte değil.” diyerek çantayı Jubair’e vererek, hemen evden ayrıldı.

Jubair, şahısların evden ayrılması sonrası hemen çantasını açtı. Ancak, Jubair çantanın içerisinde yer alan 9 bin lirasının yerinde olmadığını gördü. Yaşadıkları karşısında şok olan Jubair ve akrabaları, hemen durumu polise bildirdi. Jubair ve akrabaları karakolda yaşadıklarını anlatırken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis, Jubair ve akrabalarının verdiği ifade doğrultusunda, kendilerini polis olarak tanıtıp paralarını çalan iki kişiyi çevredeki işyeri kameralarından tespit etti. Polis, eşkâlini belirlediği kişilerin Eskişehir’den ayrıldığını belirlediğini ve bu kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar