Turhan Tayan: Hükümet, çalışanlar ve emeklilere yeteri kadar destek olmuyor

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, son yıllarda gerek çalışanlar gerekse emeklilerin AK Parti hükümetinden yeteri kadar destek almadığını söyledi. Türkiye Emekliler Derneği Nilüfer Şubesi’ni ziyaret eden Tayan, üretim yaparken değerli...

Google Haberlere Abone ol
Turhan Tayan: Hükümet, çalışanlar ve emeklilere yeteri kadar destek olmuyor

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, son yıllarda gerek çalışanlar gerekse emeklilerin AK Parti hükümetinden yeteri kadar destek almadığını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Nilüfer Şubesi’ni ziyaret eden Tayan, üretim yaparken değerli olan insanların emekli olunca unutulmasına karşı çıktı. Emeklisine sahip çıkmayan ülkenin ayakta kalamayacağını belirten Tayan, emeklinin halini gören çalışanların da hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

“EMEKLİLER AK PARTİ HÜKÜMETİNDEN YETERİ KADAR DESTEK ALMIYOR”

Gelir dağılımında adaletsizliği tescil edilmiş bir toplumda ne çalışanın ne de emeklinin mutlu olmasının mümkün olmadığına vurgu yapan Tayan, şunları kaydetti: “Gelir dağılımının adaletsiz olması sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz. Bunun mücadelesi verilmelidir. Gelir dağılımı ne kadar adil olursa çalışanlar daha üretken, emekliler daha mutlu olur, toplumda barış olur. Son yıllarda gerek çalışanlar gerekse emekliler AKP hükümetinden yeteri kadar destek almıyor. Bu sene adeta ‘0’ zamla geçiştirilmiştir. Toplumun bu şekilde huzur bulması mümkün değildir.”

30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasının Emekliler Haftası olduğunu hatırlatan Tayan, “Türkiye’de 10,5 milyon emekli var. Bunun 430 bini Bursa’da yaşıyor. Emekliler borç içindedir. Tüm emekliler kendi kaderlerini, iktidara karşı siyasi tavırları ile tayin etmelidir.” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars ise şu anda emeklilerin kötü durumda olduğunu ve dernek olarak üyelere yüzde 10, yüzde 20 gibi indirimler yapılması için özel hastanelerle, marketlerle, çeşitli mağazalarla anlaşmalar yaptıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar