Turhan Selçuk çizgileriyle memleketine döndü

Türk karikatürünün önemli isimlerinden Turhan Selçuk, çizgileriyle memleketi Adana’ya döndü. Usta sanatçının kızı Aslı Selçuk’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çukurova’yı kültür-sanat...

Google Haberlere Abone ol
Turhan Selçuk çizgileriyle memleketine döndü

Türk karikatürünün önemli isimlerinden Turhan Selçuk, çizgileriyle memleketi Adana’ya döndü. Usta sanatçının kızı Aslı Selçuk’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çukurova’yı kültür-sanat şehri yapmaya kararlıyız, bu daha ilk adım.” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Çetin, 1 Mayıs Perşembe akşamı 19.00’da Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu’nda açılacak “Söz Çizginin” adlı sergiyle ilgili gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’nin en büyük karikatür ustası Turhan Selçuk’un, Avrupa ve tüm dünyada iyi tanınan çok büyük bir sanatçı olduğunu belirten Çetin, “Çizginin ustası Turhan Selçuk’u 1941’de Adana’da yayımlanan Türk Sözü gazetesindeki ilk karikatürlerinden tam 73 yıl sonra yeniden Adanamızda ağırlıyor olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Başkan seçildikten sonra tüm kültür-sanat etkinliklerine katılıp destek vermeye özen gösterdiklerini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Henüz adayken ‘Çukurova’yı kültür-sanat, spor ve şenlikler şehri yapacağız’ demiştik. Sözümüzü tutuyor ve projelerimizi birer birer hayata geçireceğimizi bir kez daha ilan ediyorum. Bu süreçte üzülerek gördük ki Çukurova’da uygun bir tek sergi salonu bile yok. Çukurovamıza yakışır bir sergi salonu açmak için harekete geçeceğiz.” dedi.

Aslı Selçuk da babası Turhan Selçuk’un çamurlu yolların 1941’deki Adana’sını Türk Sözü’nde yayımladığını, sinema afişleri de çizdiğini anlattı. Sanata yaklaşımı nedeniyle Başkan Soner Çetin’e teşekkür eden Selçuk, karikatür yarışması önerdi. CİHAN

Yorumlar