Turhal yoğurtmacı artık tescillendi

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin 'Turhal yoğurtmacına coğrafi işaret alınması için yaptığı ortak başvuru Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Başvuru, Türk Patent Enstitüsü tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Turhal yoğurtmacı artık tescillendi

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin 'Turhal yoğurtmacına coğrafi işaret alınması için yaptığı ortak başvuru Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Başvuru, Türk Patent Enstitüsü tarafından kabul edilmiş ve tescil talebi 26 Mayıs 2013 tarih ve 28658 Sayılı Resmi Gazete'de ilan edilerek, 6 aylık yasal itiraz süreci beklenmeye başlamıştı. İtiraz süresinin sona ermesi ile birlikte Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığı yasal itiraz süresi içerisinde usulüne uygun bir itiraz gelmediğinden Turhal Yoğurtmacı ibareli coğrafi işaretin tescilinin kesinleştiğini açıkladı. Tescil talebinin kesinleşmesinin ardından açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çenesiz, tescilden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Coğrafi işaretlemenin önemli bir pazarlama aracı olduğunu kaydeden Başkan Çenesiz, coğrafi işaretlerin sadece bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülkeyi değil aynı zamanda ürünün kalitesini de yansıttığını hatırlattı. Çenesiz, amaçlarının yöresel önemli bir tat olan Turhal yoğurtmacının bölgeye has özgün niteliklerinin korunarak gelecek nesillere aktarılması olarak özetledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen ile öğretim üyelerine ve yönetim kurulu eski Başkanımız Sinan Sakman’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar