Turgut Özallı öğrenciler TÜBİTAK'ın yaz kampına davet edildi

Malatya Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Turgut Özal Ortakokulu’ndan iki öğrenci, ilk aşama sınavında başarılı olarak Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı’nın yaz kampına...

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özallı öğrenciler TÜBİTAK'ın yaz kampına davet edildi

Malatya Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Turgut Özal Ortakokulu’ndan iki öğrenci, ilk aşama sınavında başarılı olarak Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı’nın yaz kampına davet edildi. Olimpiyatlar başladığı günden bu yana 2 öğrencinin davet edildiği yaz kampına, Malatya’dan ilk kez bir okuldan iki öğrenci aynı yıl davet edildi. Bu öğrenciler, Doğu Anadolu Bölgesinden sınavda başarılı olarak yaz kampına katılmayı hak kazanan iki öğrenci olması dikkat çekti.

Okul Müdürü Mustafa Sular, TÜBİTAK tarafından her yıl ülke genelinde düzenlenen iki aşamalı Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatlarının ilk aşamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Türkiye’nin 28 kenti ile ile KKTC’de gerçekleştirilen ilk aşama sınavda başarılı olan öğrencilerin akademisyenler tarafından eğitimler verilen yaz okuluna davet edildiğini söyleyen Sular, “17 Mayıs 2014 tarihinde yapılan 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ilk aşama sonuçlarına göre okulumuz 8. Sınıf öğrencisi Faruk Kayra Işık ve 7. sınıf öğrencisi Mehmet Safa Çiçek 1’inci aşama sınavını geçme başarısını göstererek büyük bir başarıya imza attı. Uzun yıllardan sonra Malatya ilinden iki öğrenci 1. aşamayı kazanıp TÜBİTAK kampına çağrılmaya hak kazandılar. Yaz kampı sonrası Ankara’da yapılan 2. aşama sınavının ardından dereceye giren öğrencilere altın, gümüş ve bronz madalyaları takdim edilecek. Başarılı öğrenciler Uluslararası Olimpiyatlara hazırlanacakları kış kampına davet edilecekler.” dedi.

TÜBİTAK olimpiyat yarışmalarının Türkiye'de en prestijli ve seviyeli yarışma olduğunu belirten Sular, yarışma için öğrencilerin 3 yıldan bu yana özverili bir şekilde yoğun çalıştıklarını söyledi.

Beşer Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Kazım Aluç da 3 yıldır sürdürdükleri olimpiyat hazırlıklarının meyvesini almaya başladıklarını belirtti. Olimpiyatların başladığı günden bu yana Malatya’dan sadece iki öğrencinin katıldığını anımsatan Aluç, bu yıl iki öğrencinin birden katılma hakkı elde etmesinin önemli bir başarı olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti. İlk aşama sınavına yaklaşık 6 bin zeki öğrencinin katıldığını söyleyen Aluç, bunlar arasından 50’ye yakın öğrencinin baraj puanını aşması sonucu yaz kampına davet edildiğini ifade etti. Aluç, sınava katılan iki öğrencilerinin daha 0,25 puanlık yetersizlikle yaz kampına katılma hakkından mahrum kaldığını kaydetti.

Mehmet Safa Çiçek ise 2 yıldır bu sınava hazırlandığını, bu başarısında ailesi ile öğretmenlerinin önemli payı olduğunu ifade etti.

Kayra Işık ise gerçekten zorlu geçen bir sınavda başarı elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını, bundan sonraki hedeflerinin Türkiye’yi uluslar arası matematik olimpiyatlarında temsil etmek olduğunu dile getirdi.

Yaz okulu sonrasında yapılan sınavda ve Aralık ayında yapılacak sınavlarında başarı gösteren öğrenciler, gelecek yıl "Kış Okulu"na alınacak. Bu aşamadan sonra, Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek ekipler oluşturulacak.

Ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda derece alan öğrencilere para ödülü verilecek. Ayrıca, uluslararası olimpiyat takımlarında yer alarak üniversitelerin doğa bilimleri, mühendislik, teknoloji, tıbbi veya tarımsal bilimlerden birine kayıt yaptıran öğrenciler de TÜBİTAK'ın üniversite lisans bursiyeri olmaya hak kazanacak.

CİHAN

Yorumlar