Turgut Özal'ın mezunları törenle uğurlandı

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın adını taşıyan üniversite, 2013-2014 mezunlarını verdi. Turgut Özal Üniversitesi, mezunları için ATO Kongre Merkezi Congresium'da tören düzenledi. Rektör Prof. Dr. Abdülkadir Şengün ve dekanların...

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özal'ın mezunları törenle uğurlandı

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın adını taşıyan üniversite, 2013-2014 mezunlarını verdi. Turgut Özal Üniversitesi, mezunları için ATO Kongre Merkezi Congresium'da tören düzenledi. Rektör Prof. Dr. Abdülkadir Şengün ve dekanların ev sahipliğindeki törene öğrencilerin aileleri yoğun ilgi gösterince, salonda izdiham yaşandı. Üniversiteye bağlı çeşitli fakülte, yüksek okul ve enstitülerden mezun olan yerli ve yabancı öğrencilerin heyecan ve mutluluğu, yakınlarının büyük gurur yaşadığı törende, ayrılığın da hüznü vardı.

Özkan Ufuk’un sunuculuğunu üstlendiği törende konuşan Rektör Prof. Dr. Abdülkadir Şengün, “Üniversitemiz, evladımız gibi sevdiğimiz yüzlerce bilgi dolu dimağı, heyecanla atan kalbi hayata adım attırmak üzere. Bu gururu tarif etmek çok zor” dedi. Prof. Şengün, mezun olan öğrenciler kadar heyecanlı olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şengün, “Bugün sizin için bir bitiş değil yeni başlangıçların ilk adımı. Hangi işi yapacaksınız, elinizden gelenin en kalitelisini ve iyisini yapmaya çalışın. Değer verin ve değer katın. Yeni hayatınızda da sürekli öğrenmeye, bilgi haznelerinizi doldurmaya gayret edin.” şeklinde konuştu. Prof. Şengün, mezun olan gençlerin ailelerine ise “Çocuklarınızı kendi evladımıza nasıl bir üniversite eğitimi verilmesini istersek o şekilde yetiştirmeye gayret ettik.” diye seslendi.

BİRİNCİLERE ÖDÜL, PROJE SAHİPLERİNE PLAKET

Rektör Prof. Abdülkadir Şengün’ün konuşması uzun süre alkışlanırken, törende daha sonra öğrencileriyle birlikte birbirinden başarılı projeler yapan öğretim üyelerine plaket takdim edildi. TÖÜ’ye bağlı fakülte, yüksek okul ve enstitülerden birincilikle mezun olan gençlerin, dekanlar tarafından ödüllendirildiği törende, mezun olan öğrenciler de diplomalarını almanın sevincini yaşadı.

CİHAN

Yorumlar