Turgut Özal'da okulu uzatan öğrencinin bursu kesilmeyecek

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) akademik programlara yerleşen öğrencilerin burslarını garanti altına aldı. Buna göre okulu çeşitli nedenlerle uzatan öğrencinin tam veya kısmi bursu kesilmeden devam edecek. Öğrenci böylece eğitim döneminde...

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özal'da okulu uzatan öğrencinin bursu kesilmeyecek

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) akademik programlara yerleşen öğrencilerin burslarını garanti altına aldı. Buna göre okulu çeşitli nedenlerle uzatan öğrencinin tam veya kısmi bursu kesilmeden devam edecek. Öğrenci böylece eğitim döneminde burs konusunda mağdur olmayacak.

Turgut Özal Üniversitesi’nden öğrenci burslarıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada bazı özel üniversitelere yerleşen öğrencilere sağlanan burslar hazırlık programı da dahil olmak üzere yalnızca eğitim ücretini kapsadığı ve bu nedenle okulu çeşitli nedenlerle uzatmak zorunda kalan öğrencilerin bursları kesintiye uğradığı vurgulandı. Turgut Özal Üniversitesi ise, bu konuda önemli bir adım atarak kesintisiz burs programını uygulama koydu. Bu bağlamda öğrenim bursu, öğrencinin üniversitede eğitimini sürdüreceği maksimum sürede akademik başarıdan bağımsız olarak kesilmeyecek. Senato kararı gereğince 2 yıllık programlar için 4, dört yıllık programlar için 7, 6 yıllık programlar için 9 yıl burslar kesilmeden devam edecek.

‘VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN AMACI KAR ELDE ETMEK DEĞİL"

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, kesintisiz burs imkânını birkaç nedenden ötürü başlattıklarını söyledi. Öğrencilerin, burs kesintisi endişesi yaşamadan üniversiteyi tercih etmelerini sağlamak istediklerini vurgulayan Şengün, şöyle devam etti:

“Öğrenciler ve anne babaları, muhtemel bir başarısızlık ya da sağlık sorunu gibi nedenlerden endişe duyarak burslu kontenjanları yazma konusunda tereddüt yaşayabiliyorlardı. Bu kararımızla gençlerin ve ailelerinin tereddüdünün önüne geçtik.” Vakıf üniversitesinin amacının kar elde etmek değil, ülkenin yüksek öğrenim ihtiyacına katkı sağlamak olduğunun altını çizen Rektör Şengün, “Bursun kesilmemesi de başarılı öğrencinin vakıf üniversitelerini tercih etmelerini teşvik eden bir uygulama olarak görülmektedir” dedi.

CİHAN

Yorumlar