Turgut Özal Üniversitesi'nden not ortalamasını artıran öğrenciye burs imkanı

Turgut Özal Üniversitesi burs sisteminde fark atan bir yeniliğe imza attı. Üniversite, eğitim dönemi içinde 3.50 ve üzerinde not ortalamasını sağlayan öğrencilerin öğrenim ücretlerinde kademeli olarak indirim sağlayacak. Böylece üniversiteyi...

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özal Üniversitesi'nden not ortalamasını artıran öğrenciye burs imkanı

Turgut Özal Üniversitesi burs sisteminde fark atan bir yeniliğe imza attı. Üniversite, eğitim dönemi içinde 3.50 ve üzerinde not ortalamasını sağlayan öğrencilerin öğrenim ücretlerinde kademeli olarak indirim sağlayacak. Böylece üniversiteyi parayla okuyan öğrenci not ortalamasını artırdığı takdirde tamamen ücretsiz okuyabilecek.

2013-2014 eğitim öğretim döneminde YGS sonuçlarıyla ilk 500’e girerek rekor kıran 15 öğrenci Turgut Özal Üniversitesi’ni (TÖÜ) tercih etti. Adayların TÖÜ’yü tercih etmesi 5 yıllık maziye sahip üniversitenin eğitimde geldiği yüksek noktayı gözler önüne serdi. İlk 500’e giren adayların bu tercihi TÖÜ’yü Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 10 üniversite arasına soktu. TÖÜ gördüğü bu büyük ilgi karşısında öğrencileri yeni burs ve indirim imkanlarıyla buluşturma kararı aldı.

BAŞARIYA OKURKEN ÖDÜL

TÖÜ, eğitim döneminde iddialı bir ödül sistemini devreye sokacak. ğitim dönemi içinde 3.50 ve üzerinde başarı ortalamasını sağlayan öğrencilerin eğitim ücretlerinde kademeli olarak indirim sağlayacak. Bu kapsamda not ortalaması 3.50 – 3.59 olanlara yüzde 10, 3.60-3.69’a yüzde 25, 3.70- 3.79’ a yüzde 50, 3.80-3.89’a yüzde 75, 3.90 – 4.00’ a yüzde 100 indirim sağlanacak. Böylece üniversiteyi parayla okuyan öğrenci not ortalamasını artırdığı takdirde tamamen ücretsiz okuyabilecek.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, kademeli bursun üniversiteyi kazanan öğrencilerin başarılarını teşvik etmek üzere getirildiğini söyledi. Not ortalaması 3,50 ve üzerinde olan öğrencilerine yüzde 10 ile 100 arasında ilave bursluluk hakkı kazanabilme imkanı tanıyacaklarını anlatan Şengün, “Ayrıca bu burs tüm öğrenciler arasında başarıyı teşvik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla sağlandığı. Bu akademik yılda Turgut Özal Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin toplam yüzde 44’ü tam ya da kısmı burslu öğrenim görecek.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar