Turgut Özal Üniversitesi Soma için seferber oldu

Türkiye Soma’da yaşanan maden kazası sonrası Soma için yardım seferberliği başlattı. Bu seferberliğe Turgut Özal Üniversitesi’de dahil oldu. Bu kapsamda üniversite bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Üniversite öğrencileri...

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özal Üniversitesi Soma için seferber oldu

Türkiye Soma’da yaşanan maden kazası sonrası Soma için yardım seferberliği başlattı. Bu seferberliğe Turgut Özal Üniversitesi’de dahil oldu. Bu kapsamda üniversite bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Üniversite öğrencileri maden faciasında yaşamını yitirenler için 11 hatim indirecek ve Mevlid-i Şerif okutulacak. Öte yandan üniversitenin ormanına yaşamını yitiren madenciler için fidan dikilecek. Öğrenciler ayrıca yaşamını yitiren ailelere duygu düşünce ve başsağlığı mesajlarını içeren mektuplar yazıp gönderecek.

KERMES VE YARDIM KONSERİ

Üniversitenin öğrenci kulüpleri Soma’da yaşamını yitiren madencilerin geride kalan ailelerine maddi yardım için harekete geçti. Bu kapsamda üniversite bünyesinde para yardımı için konser ve kermesler düzenlenmeye başlandı. Üniversitenin kampüslerinde 1 hafta boyunca yardım kermesleri düzenlenecek. Yardım kermeslerinden ve konserinden elde edilecek gelir Soma’da yaşamını yitiren işçilerin geride kalan ve eğitimlerini devam ettiren çocuklarına bağışlanacak. Öğrenciler elde edilen geliri kendileri bizzat götürüp bu ailelere teslim edecek. Öte yandan öğrenciler tarafından yapılan ebru tabloları açık artırma ile satışa çıkarılacak ve geliri yine Soma’da vefat eden işçilerin ailelerine teslim edilecek. Öğrenciler ayrıca kazadan sağ kurtulan madenciler arasında medikal malzeme ihtiyacı olanların bu ihtiyacını gidermek için şirketlerle irtibat kurup temin etmeye çalışacak.

CİHAN

Yorumlar