Turgut Özal Üniversitesi, bin 100 öğrenciyi Tıp Kongresi'nde buluşturdu

Turgut Özal Üniversitesi’nin düzenlediği '5. Uluslararası Öğrenci Kongresi’ başladı.

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özal Üniversitesi, bin 100 öğrenciyi Tıp Kongresi'nde buluşturdu

Turgut Özal Üniversitesi’nin düzenlediği '5. Uluslararası Öğrenci Kongresi’ başladı. Kızılcahamam Asya Termal’de 29-31 Mart arası gerçekleştirilecek kongreye, Türkiye ve değişik ülkelerden 70’in üzerinde üniversiteden bin 100’e yakın öğrenci katıldı. Kongrede yurt içi ve yurt dışından katılan, alanlarında öne çıkan bilim adamları, öğrencilerin yeni ufuklara yelken açmalarını sağlayacak tecrübelerini katılımcı öğrencilerle paylaşacak.

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin düzenlendiği ve 11-13 Nisan tarihlerini kapsayan '5. Uluslararası Öğrenci Kongresi' Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde başladı. Kongreye Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikdat Bozer , Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülkadir Şengün ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte birçok davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açılışında Kongre EşBaşkanı Sefa Tapan, 18 ülkeden 70 üniversiteden bin 100 katılımcının bu yıl ki kongreyi takip edeceğini söyledi.

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mikdat Bozer, kongreyi yapma amaçlarının klasik tıp eğitiminden farklı olarak bir kaynaşma ve sevgi temelli bir buluşmanın olması olduğun söyledi. Tıp kongrelerinin son 10 yıllık bir süreçte başladığını ve giderek ilginin de arttığını kaydeden Bozer, "Umarım gelecek yıl daha kaliteli ve insanların anısında güzel bir yer edecek bir kongre düzenleyeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülkadir Şengün de öğrencilere ilim ve irfan dolu bir hayat diledi. Kongrenin organizasyonunda görev alan tüm öğrenci ve öğretim üyelerini candan tebrik ettiğini belirten Şengün, "Güzel ve verimli bir kongrenin geçmesini temenni ediyorum." dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Turgut Özal Üniversitesi’nin Yenimahalle’de önemli bir kampüsünün bulunduğunu belirterek, "Bölgemizde bulunan önemli bir üniversitenin böylesine güzel ve geniş katılımlı bir kongreyi gerçekleştirmesinin Yenimahallemiz adına çok önemsiyorum." şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN İYİ DOKU MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARINDAN DR. YOO SUNUM YAPACAK

Kongreye, Türkiye ve değişik ülkelerden 70’in üzerinde üniversiteden bin 100’e yakın öğrenci katılıyor. Kongrede yurt içi ve yurt dışından katılan, alanlarında öne çıkan bilim adamları, öğrencilerin yeni ufuklara yelken açmalarını sağlayacak tecrübelerini katılımcı öğrencilerle paylaşacak. Bu sene dünyanın en iyi doku mühendisliği laboratuarları arasında yer alan Wake Forest Enstitüsünden Dr. James J. Yoo kongrede bilimsel açıdan ufuk açıcı bir sunum yapacak. Harvard Üniversitesinde Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'in laboratuvarında çalışan Dr. Mehmet Furkan Burak diyabet konusunda dünyanın dikkatlerini üzerlerine çeken buluşlarını ve bu buluşlarla diyabet tarihinin nasıl değişeceğini anlatacak. Söyleşide doğa adamı Serdar Kılıç katılımcılarla bir araya gelecek. Gala gecesinde ise ünlü kompozitör New Age müziğin ülkemizdeki başarılı temsilcisi Can Atilla konser verecek. Kongre süresince, değişik üniversitelerden gelen öğrenciler, yapmış oldukları bilimsel çalışmalarını sözel sunum ya da poster sunum şeklinde, öğretim üyelerinden oluşan bir jüri önünde sunacak. Jürinin kararıyla belirlenen dört farklı kategoriden en iyi üçer sunum ödüllendirilecek. Kongre, sadece bilimsel olarak değil, sosyal olarak da son derece ilgi çekici bir programa sahip.

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen kongre, günümüzde tıp fakültelerinin sadece doktor yetiştirmekle kalmayıp, öğrenmeye istekli, araştırma ruhu ve bilincine sahip bilim insanları da yetiştirdiğinin bir göstergesi. Tıp eğitiminin sadece hasta bakmayı değil, bilimsel fikirler üzerine düşünmeyi, araştırmalar yapmayı ve değişik tecrübeler sonucu elde edilen birikimleri paylaşmayı da gerektirdiğinin bilincinde olan öğrenciler ve öğretim üyeleri, bu organizasyonla hem Türkiye’deki birçok öğrenciye hem de yurt dışından gelecek öğrencilere son derece verimli ve keyifli üç gün geçirecek.
CİHAN

Yorumlar