Turgut Özal, elektrikli araç projesi hazırlıyor

Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencileri, elektrikli araç projesi üzerinde çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Turgut Özal, elektrikli araç projesi hazırlıyor

Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencileri, elektrikli araç projesi üzerinde çalışıyor. Üniversiteliler proje kapsamında hazırladıkları ‘Hibrit sistemler için batarya teknolojilerinin incelenmesi’ konulu bir sunumu gerçekleştirdi.
Konya Selçuk Üniversitesi’nin organize ettiği UTES’13-9. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde yapıldı. Turgut Özal Üniversitesi’ni temsilen sempozyuma katılan Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, TÜBİTAK-Elektrikli Araç projesi kapsamında hazırladıkları ‘Hibrit sistemler için batarya teknolojilerinin incelenmesi’ konulu sunumu gerçekleştirdi. Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Göksel Günlü ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Elif Sanlı ile 3. sınıf öğrencileri Burak Gerişlioğlu, Furkan Öztürk ve Abdulkadir Eken’in gerçekleştirdikleri sunum başarıyla geçti.

ÜNİVERSİTENİN HEDEFLERİ

Yrd. Doç. Dr. Ayşe Elif Sanlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; öğrencilerin lisans seviyesinde projeler içinde yer alarak, proje temelli olarak yetiştirilmelerinin Turgut Özal Üniversitesi’nin önemli hedeflerinden olduğunu söyledi. Sanlı, “Bu şekildeki aktif eğitim fırsatları, öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları, kapasitelerini geliştirmeleri, derslere ve projelere adaptasyonlarını artırmaları açısından oldukça önemlidir. Proje temelli düşünmek ve kendini akademik olarak ifade edebilme becerisi kazanmak açısından öğrencilerin bilimsel aktivitelere yönlendirilmesi üniversitemiz öğretim görevlilerinin misyonları arasındadır” diye konuştu.

MOTİVASYON ŞART

“Öğrenci Oturumu” açarak, lisans seviyesindeki öğrencilerinin çalışmalarını sunmalarını sağlayan Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Acaroğlu da, “Bizler kongreleri kendi aramızda yaparken, öğrencilerin neler çalıştığını unutmamamız gerekiyor. Liselerde dahi son derece başarılı çalışmalar yapan öğrencilerimiz var. Bunların motive edilmesi gerekir” dedi. Selçuk Üniversitesi’nde 4 gün boyunca devam eden Ulusal Temiz Enerji Kongresi’nde, enerji ile ilgili Türkiye’nin pek çok üniversitesinde ve yurtdışındaki üniversitelerde yapılan 100’ü aşkın araştırmanın sunuldu.
CİHAN

Yorumlar