Türel'e 'Mustafa Kemal’in askeri misin' sorusu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Başkan Türel Gençlerle Buluşuyor' projesi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türel'e 'Mustafa Kemal’in askeri misin' sorusu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Başkan Türel Gençlerle Buluşuyor’ projesi kapsamında İstek Antalya Yeditepe Koleji’nde öğrencilerle buluştu.

Başkan Türel bir öğrencinin “Mustafa Kemal’in askeri misiniz?” sorusuna “Atatürk, bu ülkeyi çağdaş uygarlık çizgisine taşıyacak bir hedefle ayağa kaldırmıştır. Ben Mustafa Kemal’in düşüncelerinin her süre ciddi destekçisiyim. Askerliğimi Türkiye Cumhuriyeti ordusunda yaptım. Türkiye Cumhuriyeti ordusunun askeriyim. Biz cemiyet şekilde birbirimizi saygı ile hoşgörü ile karşılayacağız” cevabını verdi.

Çanakkale Şehitliğine gerçekleştirilen ziyaretlerin önemine yer veren Başkan Türel, “Bugün 77 milyon Çanakkale Şehitliği’ni görmüş olsa, yaşadığımız sıkıntıların birçoğunu yaşamamış olurduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir toplumu nasıl birleştirdiğini, bu toplumun nasıl ulusal bütünlüğünü sağladığını aşırı daha iyi anlamış olurduk” halinde konuştu.

Atatürk’e hizmet memlekete hizmet

18 Mart Çanakkale destanının yazıldığı günlerin sene dönümünü yaşadıklarını söz eden Başkan Türel, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk iri bir destana imza atmıştır. Yokluk içerisinde o dönem, o destan yazılmış. Yaralı bulunan hasım askerleri Mustafa Kemal’in askerleri yönünden tedavi edilmiş. Cumhuriyet basit elde edilmedi. Zorluklarla bu kazanımı sağladık. Biz her süre her yerde Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız derken, geçmişte almış olduğumuz tecrübelere dayalı şekilde bunu anlatım ediyoruz” dedi.

Demokrasisi gelişen devletlerin güçlendiğine dikkat çeken Başkan Türel, “Demokrasisi en zinde bulunan ülke, ekonomik şekilde da en zinde oluyor. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu şekilde demokrasiyi bu ülkeye getiriyorken, bugünleri işaret etmiş ve ‘Muassır medeniyet’ demiştir. Atatürk’e hizmet, bu memlekete hizmet etmekle olur. Biz bugün gece gündüz çalışıyorsak sizlere daha iyi bir yurt teslim etmek için çalışıyoruz. Siyasi hırsımız yok. Tek hırsımız, bir tek arzumuz mevcut o da gençliğe daha iyi bir Türkiye hediye etmektir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi şekilde süre vakit gençleri Çanakkale’ye götürdüklerini de dile getiren Türel şöyle konuştu:

“Bugün 77 milyon Çanakkale Şehitliği’ni görmüş olsa, yaşadığımız sıkıntıların birçoğunu yaşamamış olurduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir toplumu nasıl birleştirdiğini, bu toplumun nasıl ulusal bütünlüğünü sağladığını aşırı daha iyi anlamış olurduk. Gidin bakın şehitliğimize, Türk Ahmet de orada yatıyor, Kürt Mehmet de, Laz Temel de, Çerkez Hasan da orada yatıyor. Bunların tümü bizim mezhebimiz ayrı, etnik kökenimiz ayrı dememişler. Bu yurt toprakları için ölüme gitmişler. 18 Mart’ın önemini yalnızca şehitlerimizin anıtına çelenk sunmakla, bir dakikalık saygı duruşu ile idrak edemeyiz. 18 Mart’ın önemini o insanlarımızın sebep şehit olduğunu idrak ettiğimizde anlarız.”

Konuşmanın peşinden öğrenciler Başkan Türel’e bedava internet bağlantısından Antalyaspor’a, toplu taşımadan eğitime verilen desteğe kadar merak ettikleri soruları sordu. 

Başkan Menderes Türel, daha sonra okulun muhtelif branşlarında dereceye giren öğrencilere plaket verdi. Türel, okulu gezerek, öğrencilerle müşterek yemek yedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar