Türel, ‘Emniyet müdürünü tayin ettirdi’ iddialarını yalanladı

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, önceki gün Taraf Gazetesi'nde yer alan “Antalya Emniyet Müdürü, Türel için görevden alındı” iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Türel, ‘Emniyet müdürünü tayin ettirdi’ iddialarını yalanladı

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, önceki gün Taraf Gazetesi'nde yer alan “Antalya Emniyet Müdürü, Türel için görevden alındı” iddialarını yalanladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran bu iddiayı soru önergesi olarak Meclis’e taşırken Türel, eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın görevden alınmasının kendisiyle ilişkilendirilmesinin 'hiçbir somut delile dayanmadığını açıkladı. Türel, kamu görevlilerinin tayin ve atama usul ve kurallarının mevzuatla belirlendiğini ve idari yetkililerince gerçekleştirildiğini ifade etti. Türel, Mustafa Sağlam'ın tayini ve atanmasıyla ilgisi bilgi ve inisiyatif sahibi olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Türel, elde hiçbir somut bilgi ve belge yok iken bu şekilde kendisiyle ilgili bu tür iddialarda bulunulmasının kişilik haklarına saldırı olduğunu ifade etti.

Menderes Türel, açıklamasında kendisiyle ilgili yolsuzluk iddialarını ve Sayıştay raporlarını sayfalarına taşıyan Bizim Antalya Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Olgun Matur'un, haberlerin ardından sürekli devlet kurumlarına ifade verdikleri yönündeki sözleri için, "Bu arkadaşlarla ilgili emniyetin yürüttüğü tahkikatların hiçbirisi gazetecilik faaliyetiyle ilgili değil. Bunu emniyet müdürlüğü o dönemde, hem de Mustafa Sağlam beyin müdürlüğü zamanında, zannediyorum onun imzasıyla yapılan incelemenin gazetecilik faaliyetiyle ilgili olmadığını kendisi açıkladı. Şahsıma yapılan bir ölüm tehdidiyle ilgiliydi." dedi.

Bizim Antalya Gazetesi'nde şahsıyla ilgili yer alan belediye başkanlığı dönemindeki yolsuzluk iddialarını içeren haberleri hukuk çerçevesinde yalanladığını ve yayın organının da tekzip metinleri yayınladığını dile getiren Menderes Türel, "Bu gazetenin yayınları eylül ayında cereyan etmiştir. Mustafa Sağlam'ın tayini bundan yaklaşık 4 ay sonra olmuştur. Bir emniyet müdürünün tayiniyle ilgili beni iftira konumuna çekmek isteyenlere cevabım yine hukuk nezdinde verilecektir." diye konuştu.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Olgun Matur, Menderes Türel'le ilgili yolsuzluk haberleri yapmalarının ardından SGK ve Maliye'nin denetime geldiğini, baskı altına alındıklarını, hakkında onlarca dava açıldığını, emniyet müdürünün de bu süreç sonunda görevden alındığını öne sürmüştü. Matur, telefonlarının hukuksuz dinlendiğini, fiziki ve teknik takip yapıldığını, bunun da polisin ifadesini alırken sorduğu sorulardan anlaşıldığını söylemişti.
CİHAN

Yorumlar