Türbenin yardım kutusundaki paraları çalanlar kameraya yakalandı

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki bir türbeden hırsızlık yapan 9 kişi güvenlik kameraları sayesinde yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Türbenin yardım kutusundaki paraları çalanlar kameraya yakalandı

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki bir türbeden hırsızlık yapan 9 kişi güvenlik kameraları sayesinde yakalandı.

İlçeye bağlı Tomruksuyu beldesinde bulunan Hz. Hızır türbesindeki yardım kasasının içinden aylarca para çıkmayınca görevli Ahmet Duru, önce ziyaretçilerin para atmadığını düşündü. Daha sonra durumu netleştirmek için seri numaralarını aldığı 100 TL'yi 5-10 TL’lik banknotlar şeklinde yardım kutusuna bıraktı. Daha sonra kendi koyduğu paranın da kasada olmadığını gören Duru, türbeye güvenlik kamerası taktırdı.

Kısa süre sonra güvenlik kamerasına baktığında kasanın para atma gözünden ip yardımı ile para çalan kişileri gördü ve durumu jandarmaya bildirdi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda türbenin yardım paralarını alan 9 kişi gözaltına alındı. Aynı aileden olan H.S., G.S., H.S., S.T., M.S., S.S., M.S. H.M. ve A.T. sorgularının ardından Adliyeye sevk edildi.

Güvenlik kamerasının görüntülerine göre, Hz. Hızır türbesine gelen şüpheliler, ilk olarak ziyaretlerini gerçekleştirip dua okuyorlar. Şahıslardan biri türbenin taşlarını dahi öpüyor. Şebekenin diğer üyeleri kapıda ve türbenin değişik yerlerinde dışarıyı gözetlerken yardım kutusuna giden kişi, elinde sakladığı ipi kasanın içine bırakıyor ve bu yöntemle kasadaki paraların tamamını topluyor. Kasadaki paraların alınmasının ardından şahıslar türbeden ayrılıyor.

Yardım kasasındaki paralarla türbenin giderlerini karşıladıklarını aktaran Ahmet Duru, yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar