Tüpü kapan yardıma koştu

Sultanbeyli'de, seyir halindeyken lastikleri alev alan TIR'ın sürücüsü aracı durdurdu. Yangını gören onlarca sürücü, söndürme tüplerini kaparak yardıma koştu. Alevler büyümeden söndürüldü. Yardımsever sürücülere teşekkür eden...

Google Haberlere Abone ol
Tüpü kapan yardıma koştu

Sultanbeyli'de, seyir halindeyken lastikleri alev alan TIR'ın sürücüsü aracı durdurdu. Yangını gören onlarca sürücü, söndürme tüplerini kaparak yardıma koştu. Alevler büyümeden söndürüldü. Yardımsever sürücülere teşekkür eden TIR şoförü, duygulandı.

Vatandaşların itfaiye ekiplerini aratmayan yangın söndürme seferberliği TEM otoyolu Sultanbeyli mevkinde meydana geldi. Ankara istikametine seyir halinde bulunan Ali Nalbant yönetimindeki 39 EK 660 plakalı TIR'ın lastiklerinden biri, balataların aşırı ısınması sonucu patladı. Emniyet şeridine park eden Nalbant, yardım istemek için arkadaşını telefonla aradığı sırada diğer taraftaki lastik de patladı ve alev aldı. Nalbant, panik halinde TIR'da bulunan söndürme tüpüyle yangına müdahale etmeye çalıştı ancak tüpün kısa sürede bitmesi nedeniyle başarılı olamadı.

Bu sırada alev alan TIR'ın etrafında çaresizce koşuşturan Nalbant'ın yardımına diğer sürücüler yetişti. Söndürme tüplerini kapan çok sayıda sürücü, alevlere müdahale etti. Yüzlerce metre uzaklıktan yangını gören bazı iş yeri çalışanları yardıma koştu. Yangın, büyümeden söndürüldü. Yardımsever sürücüler, itfaiyenin gelmesiyle rahat bir nefes aldı. Boşalan tüpleriyle araçlarına geri dönen sürücüler ve işçiler, TIR'ı yanmaktan kurtardıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

TIR sürücüsü Nalbant da, seyir halinde iken lastiklerden birinin büyük bir gürültüyle patladığını söyledi. Nalbant, "Hemen kenara çektim, yardım için arkadaşıma telefon açıyordum ki diğer taraftaki lastik de patladı ve hemen ardından alev aldı.” diye konuştu. Bu kadar kısa sürede onlarca vatandaşın ellerinde yangın söndürme tüpleri ile her taraftan gelmeleri ve yangına müdahale etmeleri karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Nalbant; “Aklım ermedi, kısa zamanda bu kadar insan yetişti. Herkesten Allah razı olsun! Hala bunun şokundayım, ne desem boş. Bu kadar insanın yardımcı olması beni mutlu etti, konuşmakta bile zorlanıyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar