Tunuslu mülki idare amirleri Vali Demir’i ziyaret etti

Tunus Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nda görev yapan 20 mülki idare amirinden oluşan heyet Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Tunuslu mülki idare amirleri Vali Demir’i ziyaret etti

Tunus Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nda görev yapan 20 mülki idare amirinden oluşan heyet Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. Türkiye ve Tunus İçişleri Bakanlıkları arasında işbirliğini geliştirme amacıyla mülki idare amirlerinin tecrübe paylaşımına yönelik olarak hazırlanan "Türkiye ve Tunus İçişleri Bakanlıkları Arasında Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliği Projesi" kapsamında gerçekleştirilen ziyarete, İçişleri Bakanlığı Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Tunus’un çeşitli şehirlerinde görev yapan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar katıldı.

Vali Demir, Türkiye ve Tunus’un köklü tarihi bağları olan iki ülke olduğunu ifade ederek, "Uzun yıllar pek çok ortak noktada buluşmuş iki halktır. Önemli olan Hükümet birliktelikleriyle birlikte halkların da dönem dönem bir araya gelmeleri ve kendi tecrübelerini paylaşmalarının çok faydalı olacağına inanıyorum. İnsan hayatında tecrübeler yaşadığı gibi; halkların da, milletlerinde tecrübeleri var." dedi.

Denizli’nin tarihi turistik ve ekonomik yapısı hakkında da bilgi veren Vali Demir, "Denizli Pamukkale ile dünyada tanınmış bir şehir. Ayrıca Denizli özellikle Türkiye'de sanayisi ile öne çıkmış bir kent. Sanayide de özellikle tekstilde, ev tekstilinde çok önde olan bir kent. Pamukkale ve diğer antik şehirlerle birlikte çok önde olan bir şehir. Ayrıca özellikle termal kaynaklarıyla da Türkiye'de en zengin kaynaklara sahip bir kent. Bu anlamda da özellikle termale dayalı turizm ile ilgili de çok önemli bir potansiyeli var ve bunu da her gün geliştiriyor." diye konuştu.

Denizli’nin Tunus’a ihracatının bu yıl geçtiğimiz yıla oranla arttığını vurgulayan Vali Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Denizli'nin özellikle Tunus'la olan ihracatına baktığımızda; geçen yıl 8 buçuk milyon dolarlık ihracat yapmışken bu yıl 20 milyonluk ihracata çıkarıldığı görülmektedir. Bu işbirliği ile de bunun daha gelişeceğine inanıyoruz. Biz ayrıca işbirliği amacıyla Tunus'tan oluşturulacak işadamları heyeti için de ev sahipliği yapacağımızı böyle bir davetimizi de sizler aracılığı ile iletiyoruz. Umarım bu ziyaret iki ülke işbirliği için, iki ülkenin halklarının yakınlaşması için bir vesile olur."
CİHAN

Yorumlar