Tunus Nabuel valisinden, ATB’ye kültürel ve ticaret işbirliği ziyareti

Tunus Cumhuriyeti’nin Nabeul Valisi Mohamed Akermi Hamdi, Milletvekili Saliha Bin Ayşa ve beraberlerindeki heyet, karşılıklı ticaret ve işbirliği için Adana Ticaret Borsasını(ATB) ziyaret etti. Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ve Tunus’un...

Google Haberlere Abone ol
Tunus Nabuel valisinden, ATB’ye kültürel ve ticaret işbirliği ziyareti

Tunus Cumhuriyeti’nin Nabeul Valisi Mohamed Akermi Hamdi, Milletvekili Saliha Bin Ayşa ve beraberlerindeki heyet, karşılıklı ticaret ve işbirliği için Adana Ticaret Borsasını(ATB) ziyaret etti.

Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ve Tunus’un Adana Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu’nun da birlikte geldiği ziyarette Tunus heyetini TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve Genel Sekreter Mustafa Hızlı karşıladı.

Tunus Valisi ve beraberindeki heyete borsanın işleyişi hakkında bilgi veren ATB Başkanı Çalışkan, “Tunus ve Ortadoğu ülkelerinin şehirlerini aynı bizim ülkenin şehirleri gibi hissediyoruz. Aradaki fiziki sınırlar, aradaki mesafeler bizler için o kadar önemli değil. Bayrağınız bile bizim bayrağımızla aşağı yukarı aynı. En önemlisi bizlerde gönül birliği, kültür birliği var. İklimimiz bile aynı. Bizim iki milyar dolar civarında işlem hacmimiz var. Diğer borsalardan bizim farkımız biz kontrat ile işlem yapmayız. Borsamızın işlem hacmi New York Borsası ile mukayese edildiğinde onların iki yüz elli milyar dolarlık işlem hacmine tekâmül eder. Burada en çok mısır, pamuk, buğday üretilir. Pamuk’ta Adana Türkiye’deki 3 üretim merkezinden birisidir” dedi.

Çalışkan, Tunus ve Türkiye insanının karşılıklı ticaret yapması iki ülke halkının menfaatine olacağını da sözlerine ekledi.

TOBB’nin ülkeler arası ilişkileri, ticareti arttırmak için her yıl iş konseyleri yaptığını hatırlatan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Tunus heyetine demokratik yolda başarılı bir seçimle yollarına devam etme temennisinde bulundu.

HAMDİ: TUNUS İKİNCİ VATANINIZ SAYILIR

Adana’da bir takım ziyaretlerde bulunduklarını, borsa yöneticileri ile birlikte olmaktan heyet olarak çok mutlu olduklarını tercümanı aracılığıyla ifade eden Tunus Cumhuriyeti Nabeul Valisi Mohamed Akermi Hamdi, “Karşılıklı kültürel ziyaretler çerçevesinde ülkenize geldik. Öncelikle Tunus halkının selamını getirdik. Türk işadamları ile Tunuslu işadamlarının bir arada olması için programlar düzenleyeceğiz. Daha güzel ilişkilerde bulunmak üzere temennilerimiz var. Tunus’ta her şey yolunda, demokratik bir ortam var. Karşılıklı ticaret şu an bir buçuk milyar dolar civarında ancak bunu artırmanın çalışmalarını yapıyoruz. İkinci vatanınız olarak sizleri Tunus’ta görmekten, ağırlamaktan memnun oluruz. Başka ülkeden Tunus’a yatırım yapacak yatırımcıları desteklemek için yeni kanun çıkardık. Sanayi de, ziraatta, turizmde her türlü dalda kapımız açık. Biz elektrik malzemesi, sizlerde sanayi malzemesi göndermek kaydı ile karşılıklı ticaret çabamız olacak. Tunus’ta Menkul Kıymetler Borsası 10 yıldır var, bu günlerde daha aktif. Müslümanlar yeter ki istesin her işi başarıyla yaparlar buna inancımız tam. Bizleri karşılayan, destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Günün anısına ATB Başkanı Muammer Çalışkan, Nabeul kenti Valisi Mohamed Akermi Hamdi’ye çini işlemeli tabak hediye etmesinin ardından Tunus heyet’ine Adana Yüzevler Kebap Salonunda yemek verdi. CİHAN

Yorumlar