Tuncer Kılınç: Türk yargısı hep defolu olmuştur

Ergenekon davasından tutuklu Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Tuncer Kılınç: Türk yargısı hep defolu olmuştur

Ergenekon davasından tutuklu Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi. Türk yargısının zaman içerisinde hep defolu olduğunu ifade eden Kılınç, “Hiçbir zaman tam bağımsız, yansız bir yargı olamamıştır. Her zaman siyasi güç kimdeyse onun peşine takılmıştır. İnşallah bu dönemden devleti idare eden her kesim kendine bir ders çıkarır. Ve bu ders ileriye dönük bizim çektiğimiz sıkıntıların başkaları tarafından çekilmesine fırsat vermeyecek bir sonuca varır.” dedi.

Ergenekon davasında tahliye kararı çıkan Orgeneral Tuncer Kılınç, cezaevi çıkışı gazetecilere konuştu. Cezaevinde yaşadığı ortamdan bahseden Kılınç, kendisine ilgi gösteren özellikle 5 numaralı cezaevinin memurlarına teşekkür etti. Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Kılınç, “Türkiye’nin her zaman birliğe bütünlüğe ihtiyacı var. Ama maalesef son dönemlerde Türkiye bir şekilde ayrıştırılıyor. Çevremizde meydana gelen olaylara baktığımız zaman Kuzey’de Ukrayna’da, Güney’de Suriye’deki olaylara baktığımız zaman Türkiye’yi sıkıntılı günlere doğru bir beklenti içine sokuyor. Bu arada bizim mutlaka birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Ama maalesef olamıyoruz. Bütün sıkıntımız bu. Burada olduğum süre içerisinde tamamen haksız, mesnetsiz ve vicdansız bir yargılama sonucu buradaydım.” diye konuştu.

Türk yargısının zaman içerisinde hep defolu olduğunu ileri süren Kılınç, şöyle devam etti: “ Hiçbir zaman tam bağımsız, yansız bir yargı olamamıştır. Her zaman siyasi güç kimdeyse onun peşine takılmıştır. Oysa devleti devlet yapan ana unsur adalettir. Adaleti sağlayacak ana unsur da yargı sistemidir. Maalesef Türkiye yargı konusunda hep kusurludur hep sıkıntılıdır. İnşallah bu dönemden devleti idare eden her kesim kendine bir ders çıkarır. Ve bu ders ileriye dönük bizim çektiğimiz sıkıntıların başkaları tarafından çekilmesine fırsat vermeyecek bir sonuca varır. Türkiye çok güzel bir ülke ama hak etmediği bir şekilde idare ediliyor.”

Cezaevinde kalan arkadaşlarının haksız ve vicdansız bir şekilde içerde tutulduğunu savunan Kılınç, “Onlara da inşallah bir gün bu kapılar açılacak. O kapılar açılana kadar biz de onların arkasındayız. Bu mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar