Tunceli’nin son Kore gazisine doğum günü kutlaması

Tunceli'nin hayattaki son Kore gazisi Ali Aşkın'a, torunları doğum günü kutlaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli’nin son Kore gazisine doğum günü kutlaması

Tunceli'nin hayattaki son Kore gazisi Ali Aşkın'a, torunları doğum günü kutlaması yaptı. 10 çocuğu ve 22 torunu bulunan Kore gazisi Aşkın, doğum gününü torunları ve çocuklarıyla pasta keserek kutladı. Aşkın, eşinin vefatının ardından bir torunuyla yaşamaya başladığını söyledi.

    Torunlarına ve çocuklarına doğum günü kutlaması için teşekkür eden Aşkın, Kore'de nasıl savaştıklarını anlattı. Tunceli’nin tek gazisi olan Aşkın, birlik ve beraberlik mesajı da verdi.

    Ailesi tarafından doğum günü kutlandığını ifade eden Ali Aşkın, “Kore’de muhtelif yerlerde düşmanla çarpıştık.Engebeli bir arazide büyük bir savaş meydana geldi.Bir çok arkadaşımızı kaybettik. Esir düşende oldu. Ben ise yaralandım. Benimle birlikte yaralananlar, Pusan Limanı'na getirdiler. Oradan Tokyo'ya gönderildik." dedi.

    Vatan savunmasında hayatını kaybedenleri rahmet dilediklerini ifade eden Aşkın, ülkeye barışın gelmesini istediğini söyledi. Güney Kore Cumhurbaşkanı tarafından kendisine verilen plaketi de gösteren Aşkın’ın çocukları da böyle bir babaları olduğu için mutluluk duyduklarını ifade etti. Dedeleri için hazırladıkları doğum günü pastasını üfleyen Kore gazisi Aşkın’nın torunları ve çocukları dedelerinin ellerini öperek doğum gününü kutladı. Aşkın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tunceli Şube Başkanlığı görevini de yürüttü. CİHAN

Yorumlar