Tunceli’de yüksek gerilim hattı gerginliği

Tunceli ‘de vatandaşların tapulu arazisinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattı gerginliğe neden oldu. Köylerinde yüksek gerilim hattı çalışması başlatılması üzerine tepki gösteren köylüler, olayı yargıya taşıdı.Türkiye Elektrik...

Google Haberlere Abone ol
Tunceli’de yüksek gerilim hattı gerginliği

Tunceli ‘de vatandaşların tapulu arazisinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattı gerginliğe neden oldu. Köylerinde yüksek gerilim hattı çalışması başlatılması üzerine tepki gösteren köylüler, olayı yargıya taşıdı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş Elazığ İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Atatürk Mahallesi'ne bağlı Cığ mevkiinde vatandaşların tapulu arazisinden yüksek gerilim hattı geçirmeye çalışınca, vatandaşlar ve şirket çalışanları arasında tartışma çıktı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş Elazığ İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, bir süre önce Atatürk Mahallesi Cığ mevkiinde şahıslara ait tapulu arazilerden yüksek gerilim hattı geçirmek için iş makineleri ile kazı çalışması başlattı.

Köylerinde kısa bir süre önce yüksek gerilim hattı çalışma başlatılması üzerine harekete geçen Çığ köylüleri, olayı yargıya taşıdı. Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde şirket tarafından açılan davada, acele kamulaştırma kararı çıkınca şirket, bahsi geçen alanda kazı çalışmasına başladı. Elazığ Bölge İdare Mahkemesi’ne iptal davası açan Cığ sakinleri, yargı kararı beklenmeden çalışma yapılmasına tepki göstererek engel olmak istedi. Çalışma yapılacak alanda toplanan Çığ köylüleri, çalışmanın devam etmesi halinde kendilerini yakacaklarını söyledi.

Benzin bidonuyla çalışma alanına gelen Kemal Aşkın isimli vatandaş, “Yapılan ihalede yüksek gerilimin meskun mahalden geçmeyeceği söylendi. Ancak şimdi tapulu arazimizden hattı geçirmek istiyorlar. Biz de bunu arazimizin içinden, evlerimizin yakınından geçirmeyin diyoruz. Konuyu mahkemeye taşıdık, yargı kararını bekleyin diyoruz. Israrla, polis ve özel harekatla gelip kazı yapmaya çalışıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz?” dedi.

Yüksek gerilim hattı direklerinin tapulu arazilerden geçtiğini ifade eden Mustafa Durmaz ise “Bu teller radyasyon yayıyor. İnsanları bu şekilde buradan kovmak istiyorlar. Davayı yargıya taşıdık. Yargı kararını bekleyelim diyoruz. Buna rağmen ikinci seferdir güvenlik güçleriyle gelip yeri kazmaya çalışıyorlar. Bizler de karşı çıkıyoruz. Bu, vatandaşın hak ve hukukunu çiğnemektir.” şeklinde konuştu. Şirket yöneticileri ve vatandaşların uzun süreli tartışmasının ardından polis ve yetkililer çalışmayı durdurmak zorunda kaldı.

CİHAN

Yorumlar