Tunceli'de Sakine Cansız için yürüyüş yapıldı

Tunceli'de bir grup Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'de Sakine Cansız için yürüyüş yapıldı

Tunceli'de bir grup Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için yürüdü. Cansız, Doğan ve Şaylemez'in resimlerinin taşındığı yürüyüşe, BDP Eşgenel Başkanı Gülten Kışanak da katıldı.

Fransa'nın Başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde suikast sonucu öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetinin aydınlatılması için binlerce kişi Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. BDP Eşgenel Başkanı Gültan Kışanak, Belediye Başkanı Edibe Şahin, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce kişi, buradan alkış ve sloganlarla Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık cinayeti lanetleyen sloganlar atıldı.

Cansız, Doğan ve Şaylemez için bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı anmada konuşan BDP Eşgenel Başkanı Gülten Kışanak, Paris cinayeti dosyasının Başbakanın önünde olduğunu, bunu Fransız yargısı ile Türkiye kamuoyuyla paylaşması gerektiğini söyledi.

Kışanak, "Cinayet Paris'te işlendi ama bu katliamın planları Ankara'da yapıldı. Talimatı Ankara'dan verildi, lojistik desteğini Ankara'dan temin ettiler. Türkiye'nin Fransa ve Almanya ile yaptığı anti terör anlaşmasının bütün imkanlarını bu cinayetin kusursuz işlenmesi için seferber ettiler. Bu cinayetin arkasında kesinlikle devletin gücü, imkanları ve örgütleri var. Bu cinayet, bu katliam bir kişinin kendi başına planlayarak hayata geçirebileceği bir cinayet değildir. Türkiye ile Fransa arasında yapılan anti terör anlaşmasının imkanlarını seferber ederek Paris'in orta yerinde işlenen bu cinayeti örtbas etmeye çalıştılar. AKP Hükümeti askeri vesayetle, derin devletle, paralel devletle uğraşıyorum diye her gün onlarca cümle kuruyor ama bunların hiç birisi Paris cinayeti aydınlatılmadan inandırıcı olmayacak. Biz çok iyi biliyoruz Paris'te cinayeti işleyenlerin arkasında Türkiye emniyetinin istihbarı ve yurt dışındaki çete örgütlenmesi var. MİT de bunu çok iyi biliyor, dosyaları da hazır başbakanın önünde. Eğer paralel devletle hesaplaştığını söyleyen bir başbakan varsa çıkarır bu raporları hem Fransa'daki yargıya teslim eder hem de Türkiye kamuoyuna açıklar. Ömer Güney denilen katilin kimlerle bağlantı kurduğu, görüştüğü; dernek üyelerinin listesini kime gönderdiği Ankara'ya geldiğinde kimlerle plan yaptığını Türkiye başbakanı hepsini biliyor, eğer bunları bilmiyorsa o zaman o koltukta oturamaz. Fakat biz şunu çok iyi biliyoruz o bunları çok iyi biliyor. Dosyalar hazırlandı, istihbarat bilgileri önüne gitti. Paris cinayeti kimler tarafından nerelerde nasıl tezgahlandığını örtbas etmek için neler yapıldığını hazırlanan dosyayla başbakanın önüne sundular." dedi.

Paris'te öldürülen Sakine Cansız için yarın da mezarı başında anmaya gerçekleştirilecek. Aynı gün 3 kadın için meşaleli yürüyüş de düzenlenecek. CİHAN

Yorumlar