Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, istifa etti

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, görevinden istifa etti. Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, emniyet müdürlüğü görevinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, istifa etti

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, görevinden istifa etti.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, emniyet müdürlüğü görevinden istifa etti. Kasım 2011 tarihinden bu yana Tunceli’de Emniyet Müdürü olarak görev yapan Hayati Yılmaz, Gezi olaylarında yaralandıktan aylar sonra hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümünün ardından kentte yaşanan toplumsal olaylarla ilgili yayımladığı mesajla gündeme gelmişti. Müdür Yılmaz, kentte meydana gelen olaylarda polis araçları ve işyerlerinin zarar görmesi üzerine Twitter hesabından "Canlar yerine camlar kırılsın." yazmıştı.

Emniyet Müdürü Yılmaz, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından Tunceli’deki olayların ikinci gününde kalp krizi geçirerek şehit olan Polis Memuru Ahmet Küçüktağ’ın Elazığ’da düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada da "Kavgamız öfkelilerle değil, öfkenin sebepleriyle olacak." demişti.

Emniyet Müdürü Yılmaz en son yine Twitter hesabından bir televizyon kanalında kendisiyle ilgili yer alan haberin linkini vererek, "kimileri acıları yarıştırıyor…" şeklinde mesajı attı.

Yılmaz, istifa dilekçesini Tunceli Valiliği'nin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de gönderdi.

1965 yılında Ankara’nın Polatlı ilçesinde doğan Hayati Yılmaz, görev süresi boyunca çok sayıda ödül aldı. CİHAN

Yorumlar