Tunceli Cemevi dedesinden 'renkli fişleme'ye tepki

Taraf gazetesinin gündeme getirdiği memur adaylarına yönelik renkli fişleme skandalına Tunceli Cemevi dedesinden tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli Cemevi dedesinden 'renkli fişleme'ye tepki

Taraf gazetesinin gündeme getirdiği memur adaylarına yönelik renkli fişleme skandalına Tunceli Cemevi dedesinden tepki geldi. İnsanların din ve ırkına yönelik yapılan bu uygulamanın utanç verici olduğunu ifade eden Tunceli Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt, memur alımlarında yapılan fişlemenin, insanlığa ve devlete yakışmayan bir durum olduğunu söyledi.

Bu fişlemeleri duydukça üzüldüğünü belirten Tunceli Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt, “Gönül ister ki insanların liyakat durumları göz önüne alınarak alım yapılsın ve böyle bir bakış açısı olsun. Ama bunları Alevi, Kürt, Türk, Sünni, Laz, Çerkez ve cemaatçi şeklinde ayırmak hoş ve doğru değil. Çünkü Cenab-ı Allah bütün insanları eşit yaratmış. Hiç bir insanı hiç bir insana üstün kılmamış. Bunlar üzücü, hakikaten insana ve insanlığa yakışmayacak şeyler bunlar. Hele devlete bunu yapıyorsa, hiç yakışmayan bir tutumdur." dedi.

"Kişi nasıl düşünürse düşünsün, hangi siyasi görüşte; hangi ideolojik görüşte olursa olsun hangi inançta olursa olsun nihayetinde herkes bu geminin içinde yaşayan bir birey." diyen Yurt, "Bu gemi batarsa, bu gemiye bu şekilde zarar verilirse, bu gemi batar. O zaman herkes batar, toplum zarar görür. Bu durum hoş bir durum değil, kınanılacak bir durumdur.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar