Tunceli Cemevi dedesi: Başbakan 'başınız sağolsun' bile demedi

Tunceli Cemevi dedeleri, hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenledikleri hayır yemeğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli Cemevi dedesi: Başbakan 'başınız sağolsun' bile demedi

Tunceli Cemevi dedeleri, hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenledikleri hayır yemeğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt, Başbakan'ın 'başın sağ olsun' bile demediğini belirterek sitem etti.

Tunceli Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği, Berkin Elvan için hayır lokması dağıttı. Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından Başbakan tarafından başsağlığı mesajının iletilmemesini eleştirdi.

Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesinin ardından, başbakanı kastederek herhangi bir başsağlığı dilenmediğini ifade eden Cemevi dedesi Yurt, "Canımızı kaybettik. Canlarımızı kaybettik. Canımız yandı, hem de çok yandı. Canı yanana 'başın sağ olsun' denilir. İnsan bunu duyduğu zaman kısmen teselli olur. Bunu da duymadık. Bu daha çok canımızı yaktı. Canımıza sahip çıkacağız. Biz bu ülkede Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Sağ-sol kavgası olmasın diye bir gayret içerisinde olduk. Bizzat ben bir Alevi dedesi olarak, bir Alevi kanaat önderi olarak her zaman istişareden yana oldum. Her zaman masa başında çözümden yana olduk. Sorunlarımızı konuşarak çözme taraftarı olduk. Bu anlamda çok mücadele ettik." dedi.

Hükümetin Alevilere yönelik herhangi bir adım atmamasını eleştiren Tunceli Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt, Alevilerin sabırlarının tükenme noktasına geldiğini vurguladı. Yurt, "Herkes aynı sabırda değildir. Herkes aynı sabrı gösteremez. Bu gemi bizim, her zaman söylerim. Bu gemi yara alırsa herkes batar. Herkesin canı yanar. Suriye’yi örnek almak lazım. Irak’ı, Libya’yı örnek almak lazım.Canlar yansın istemiyoruz. Canımız yansın istemiyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar