Tuncel: Türkiye'de bütün vicdanlar rahatsız

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, "Çocuklarımızın emeğini geleceğini ayakkabı kutularında saklayacaksınız yada telefon görüşmesi doğruysa, babayla oğul arasında vergiden kaçıracaksınız, kayıt dışı bir para var ortada, şimdi bu ka.

Google Haberlere Abone ol
Tuncel: Türkiye'de bütün vicdanlar rahatsız

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, "Çocuklarımızın emeğini geleceğini ayakkabı kutularında saklayacaksınız yada telefon görüşmesi doğruysa, babayla oğul arasında vergiden kaçıracaksınız, kayıt dışı bir para var ortada, şimdi bu kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye'de bütün vicdanlar rahatsızdır." dedi.

Tuncel, seçim çalışması için Uşak'a geldi. Tuncel'i yaklaşık 100 partili karşıladı. Onlarla selamlaşan Tuncel daha sonra partilikler ile birlikte halay çekti.

Türkiye'nin içine düştüğü siyasal krizin yeni bir alternatif yeni bir siyasi anlayışı zorunlu kıldığını belirten Tuncel, "Mücadele edeceğiz, belki Uşak bizim yeni geldiğimiz ama sizin burada yıllardır yaşadığınız emek harcadığınız bir kent. Kent meclisleri, mahalle meclisleri, kadın meclisleri, gençlik meclisleri, emek meclisleri kurarak bu kent nasıl yönetilir, sizin ihtiyacınız ne birlikte karar vereceğiz. Öyle masa başında oturup, şunu yapalım bunu yapalım şuna ihale verelim, buna ihale verelim diye yapmayacağız. Belediyenin bütün olanaklarını birlikte kullanacağız, birlikte karar vereceğiz. şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızın emeğini geleceğini ayakkabı kutularında saklayacaksınız yada telefon görüşmesi doğruysa, babayla oğul arasında vergiden kaçıracaksınız" diyen Tuncel, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: "Kayıt dışı bir para var ortada, şimdi bu kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye'de bütün vicdanlar rahatsızdır. AK Parti hükümeti muhafazakar bir parti olarak geldi, dindar parti olarak geldi. Hatırlarsanız iktidara ilk geldiğinde yolsuzluktan hesap soracağını söylemişti. Hatta bir konuşmasında 'çocuklar yolsuzluk yapmaz, öğreniyorsa babasından öğreniyordur' diyordu. Demek ki bu geleneği devam ettiriyor. Bu kadar vahim bir durum. Biz bu durumu 17 Aralık'ta gördük AKP hükümetine çağrıda bulunduk. 17 Aralık operasyonu vahim bir operasyondur. AKP hükümeti gerçekten bundan sorumlu değilse, Başbakan 'bu bize yapılmış bir komplo' diyorsa ki başbakan başından beri öyle diyor, o zaman kendisi hesap vermelidir. Kendisi bu konuda Türkiye halklarına, yüzde 50'yi yok sayıyorsa kendisine oy veren yüzde 50'ye hesap vermelidir. Bırakalım hesap vermeyi o günden bu yana kendisini korumak için etrafındakileri korumak için yasalar çıkarttı. Özel Yetkili Mahkemeler'i kim kurdu? AKP. Kim kaldırdı? AKP. Niye? Türkiye halkları için mi? Kendisi için, eğer öyle olsaydı Terörle Mücadele Kanunu'nu da kaldırırdı. Terörle Mücadele Kanunu bu ülkede 2. bir anayasa gibi varlığını koruyor. Türkiye'nin emekçileri, yoksulları, kadınlar, muhalefette olanlar, sosyalistler, demokratlar herkes bu yasanın baskısı altında. Parasız eğitim mi istedin teröristsin, anadilde eğitim mi istedin teröristsin, hemen yasalar çıkardı. Şimdi MİT'i güvence altına alıyor. " CİHAN

Yorumlar