Tuncel: Sandıktan AKP çıkarsa yeniden çatışma başlayabilir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, 30 Mart yerel seçimlerinde sandıktan AK Parti hükümetinin çıkması halinde çatışmalı sürecin yeniden başlayabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tuncel: Sandıktan AKP çıkarsa yeniden çatışma başlayabilir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, 30 Mart yerel seçimlerinde sandıktan AK Parti hükümetinin çıkması halinde çatışmalı sürecin yeniden başlayabileceğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında partisinin Çorum teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katılan HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel ve Milletvekili Levent Tüzel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'li Tuncel, ''Bir yıl geçti Sayın Öcalan'ın Amed nevrozunda Kürt sorununun çözümüne ilişkin ortaya koyduğu manifesto, bir yılda bu hükümet hiç bir şey yapmadı. Hiç bir adım atmadı. Kendini korumak dışında hiç bir adım atmadı. Çözüm sürecini garanti altına almak, barışı garanti altına almak adına hiç bir şey yapmadı. Sevgili arkadaşlar 30 Mart'tan sonra, Türkiye gerçekten ciddi bir kriz ve kaosun içerisine yeniden girebilir. Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden AKP hükümeti, eğer sandıktan tekrar çıkarsa yeniden bu ülkede çatışma başlayabilir.'' dedi.

'PARASI OLANIN DERDİ DE ÇOK. BAŞBAKANIN OĞLU SIFIRLAYAMIYOR'

Dün Aksaray'da otobüslerinin taşlandığını söyleyen Tuncel, ''Bugün otobüsümüzle size seslenecektik. Ama aracımızı taşladılar. Ama çözümsüzlük yok aha kamyonumuz var. Bizim çok paramız yok. Devlet seçim çalışmaları nedeniyle sadece 3 partiye destek veriyor. AKP, MHP, CHP. Ayakkabı kutularımız hiç olmadı. Paramız yok, pulumuz yok. Parası olanın derdi de çok. Başbakanın oğlu sıfırlayamıyor. Halkımızın çözüm gücü var. Otobüse taş atanlar bu ülkeyi kurtardılar mı? Bizim otobüsümüze taş atanlar amaçlarına ulaştılar mı? En fazla halkımızın cebinden biraz daha fazla çıkaracak. Sizlerden biraz daha para toplayacağız.'' diye konuştu.

Milletvekili Levent Tüzel ise konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ı kastederek basına yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Tüzel ''Gazetecilerle yaptığı bir toplantıyı dinledim. Nihayet yine piyasaya düşen konuşmasını kabul etti. Neydi o konuşma? Adalet Bakanı ile yaptığı bir konuşma, bir yargılama bir medya patronunun yargılamasında yargıya müdahale etmiş. Açık, şimdi anayasa ne diyor? kimse mahkemelere talimat veremez diyor.'' şeklinde konuştu.

'CUMHURBAŞKANI BU HIRSIZLARI KORUMA YASALARINI BİR BİR ONAYLIYOR'

Tüzel, şunları kaydetti: "Başbakan'ın paçayı kurtarmak için ve bu işten sıyrılmak için her yerde bas bas bağırıyor; 'Olmadı, etmedi, dinlemek suçtur' diyor. Ama dinlemenin içeriğinde ne var? O paralar o talimatlar, o kadrolaşma o çalıp çırpma, bunların açıklaması yok. Villalar, gemiler, yatlar. Ama şimdi bir de şu var sevgili Çorumlular; bu ülkenin bir Cumhurbaşkanı var değil mi? Cumhurbaşkanı bu hırsızları koruma yasalarını bir bir onaylıyor. İşte en son eğitim dershane meselesi, onu da özelleştirdiler. Bakmayın bu çocuklarımızı dershane belasından kurtarma falan değil. O da bir hırsızlık, nasıl hırsızlık, onları özel sektöre, özel dershane kuruluşlarına verecekler. Cumhurbaşkanı bunları bir bir onaylıyor. Üç ay sonra aklı başına geldi. Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi. Soruşturun bakalım bu dinleme, yolsuzluk, tasfiye, kadrolaşma bu iş neymiş? Bir araştırın diye talimat veriyor. Ama bir şey çıkmaz." CİHAN

Yorumlar