Tuncel: Kürt halkı mutlaka özgürlüğüne kavuşacak

KCK Yürütme Konseyi üyesi Rıza Altun ile Dersim Belediye Başkanı Nurhayat Altun’un Almanya Köln şehrinde ölen annesi Hatice Altun’un için cemevinde tören düzenlendi. Ankara Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenen törene HDP Milletvekilleri...

Google Haberlere Abone ol
Tuncel: Kürt halkı mutlaka özgürlüğüne kavuşacak

KCK Yürütme Konseyi üyesi Rıza Altun ile Dersim Belediye Başkanı Nurhayat Altun’un Almanya Köln şehrinde ölen annesi Hatice Altun’un için cemevinde tören düzenlendi.

Ankara Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenen törene HDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Osman Baydemir törende Kürtçe bir konuşma yaptı.

Abdullah Öcalan tarafından gönderilen mektup da Hatice Altun'un kızı tarafından okundu.

Törende konuşan Sebahat Tuncel ise “Bugün Kürt özgürlük hareketini zaferle taçlandıracak bir nokta varsa bugün bu annelerin devrimci doğurmuş olmaları değil aynı zamanda onun mücadelesine sahip çıkmaları ve en önde yer almaları ile mümkündür. Bugün Kürdistan özgürlük mücadelesinde binlerce genç yaşamını yitirmiştir. Onların anneleri bu kadar cesur bu kadar dik duruşludurlar. Bir kez daha Hatice anne şahsında bu mücadelede katkısı olan tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum. Onların önünde saygı ile eğiliyorum. Onların mücadelesi biz gençlere büyük moral ve motivasyon katıyor. Onların bu duruşu bizim mücadelede ki ısrarımızı bir kez daha ortaya koyuyor. Biz de bir kez daha Hatice ana şahsında sana söz veriyoruz. Sen rahat uyu. Sen yaşarken hiç rahat değildin, yaşarken hep halkının özgürlüğünü düşündün, çocuklarının geleceğini düşündün, bu ülkenin geleceğini düşündün. Biz de hala rahat değiliz ama sen rahat uyu biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu bizim görevimiz.” ifadelerini kullandı.

Tuncel ayrıca, “Hatice anne şahsında tüm annelere söz veriyorum. Kürt halkı mutlaka özgürlüğüne kavuşacak. Ortadaoğu’da mutlaka barış gelecek ve kadınlar mutlaka özgürleşecek. Bunun başka yolu yok. Bunun için biz mücadele etmeye devam edeceğiz, bedeli ne olursa olsun.” dedi.

Törenin ardından Altun, Karşıkaya Mezarlığı’na torunları Salih ve Sinan Doğan’ın yanına defnedildi. CİHAN

Yorumlar