Tunç: Kuraklığı bahane edip, Ramazan'da et zammına fırsat vermeyeceğiz

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, yaşanan kuraklık nedeniyle Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarında zam yapılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Tunç: Kuraklığı bahane edip, Ramazan'da et zammına fırsat vermeyeceğiz

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, yaşanan kuraklık nedeniyle Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarında zam yapılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

    Kurak bir kışın ve baharın yaşandığı Türkiye'de gıda maddelerinde ve kırmızı ette fiyat artışı yapmak için spekülatörler harekete geçti.

    Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et üreticilerinin zarar etmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Yaşanan kuraklık nedeniyle yem ve girdi fiyatlarında küçük bir artışın yaşanabileceğini ancak bunun üreticiye olumsuz yansımaması için gayret edeceklerini kaydetti. Kırmızı ette fırsat çıkarcılığı yapılmaması için gerekirse İstanbul'da ve Türkiye'nin değişik yerlerinde satış mağazaları açıp kırmızı et satabileceklerine dikkat çekti.

    Tüketicinin ucuz ve sağlıklı et tüketebilmesi için kuraklıktan fırsatçılık yapmayacaklarına dikkat çeken Tunç, "Ülkemizde kuraklık bölgesel olarak var. Biz bunu fırsatçılığa dönüştürmeyeceğiz, dönüştürmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Ramazan öncesinde ve Ramazan'da vatandaşlarımızın ucuz et tüketmesi için çalışacağız. Ramazan fırsatçılığı yapılmaması noktasında üretici adına bu işin içinde olmayacağız Gerekirse İstanbul'da ve başka yerlerde satış mağazaları açarak üreticiden tüketiciye doğrudan et ve et ürünleri satacağız. Bu fiyatlarla etin satılabilirliği ve para kazanma adına satış mağazalarımız önemli bir görev üstlenecek. Tekrar etmekte fayda var kurum olarak kuraklığın ramazanda et zammına kapı açmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

    "ÜRETİCİ ZARAR ETMİYOR"

    Türkiye'nin çok yağış alan bir ülke olmadığının da altını çizen Tunç, hayvancılık yem ve diğer girdilerinde kriz yaşanması halinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin besicinin ihtiyacı olan yemi karşılayacağın da işaret ederek "Ülkemiz zaten çok yağış alan bir yer değil. Çayır ve meralarımız çok yağış almıyor. Kuraklığın hayvancılığa etkisi yem ve girdi fiyatlarında artışla olabilir. Şu an üreticinin zarar etmesi söz konusu değil. Devlet tarafından belli tedbirler bu konuda alınıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi depolarda yeterince yem, arpa stoku var. Afet bu, milletin devletin yapacağı bir şey yok. Maliyetlerde artış beklemiyorum yeteri kadar fiyatlar üreticinin de zarar etme durumu yok. Üretici emeğini karşılığını alıyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar