Tuna: Yeni bağlanan mahallelerimizin eksikliklerini gideriyoruz

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, merkezdeki mahallelerin yanı sıra yayla turizminin yoğun olarak yaşandığı mahallelerde yol düzenleme, park ve piknik alanlarının bakımı ile çevre düzenleme çalışmaları yaptıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Tuna: Yeni bağlanan mahallelerimizin eksikliklerini gideriyoruz

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, merkezdeki mahallelerin yanı sıra yayla turizminin yoğun olarak yaşandığı mahallelerde yol düzenleme, park ve piknik alanlarının bakımı ile çevre düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Tuna, teknik gezileri kapsamında, Soğucak Mahallesi’ni ziyaret ederek Belenkeşlik Kalesi’ndeki restorasyon, çevre düzenleme ve aydınlatma çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye olarak kültür varlıklarının korunmasına ve turizme kazandırılmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Tuna, mahalle genelinde sürdürülen yol düzenleme, temizlik ve bakım çalışmalarıyla da ilgili teknik ekibinden bilgiler aldı.

Başkan Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile belediyemize yeni bağlanan mahallelerimizden biri olan Soğucak’ta eksik olan asfaltları tespit ediyor, parkların ve piknik alanlarının bakımını yapıyoruz. Soğucak mahallemizdeki ilçemizin tarihi kalıntılardan biri olan ve restorasyon çalışmaları devam eden Belenkeşlik kalesinin çevre düzenleme ve aydınlatma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Başlatılan çalışma sonunda çok güzel bir eseri ortaya çıkartacağız." dedi.

Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yaklaşık 80 kişilik bir ekiple ortaklaşa yürüttüğü hizmetlerle vatandaşların daha nezih ve daha güzel ortamlarda yaşamalarına vesile olmak istediklerini vurgulayan Başkan Tuna, daha sonra Gözne Mahallesi’ndeki konser ile güreş alanında sürdürdükleri yenileme ve Ayvagediği Mahallesi Sinap mevkindeki yol düzenleme çalışmalarını da inceledi. Çalışmalardan memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar da Başkan Tuna’yı yanlarında görmelerinin kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade ederek, çalışmaların artarak devam edeceğine inandıklarını belirttiler.

CİHAN

Yorumlar