TÜMSİAD Şube Başkanı Fil: Sorumluların kanun önünde hesap vermesini isteriz

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, “Bir yerde eğer yolsuzluk ve diğer benzeri yasadışı hadiseler varsa tüm gerçekleriyle ortaya çıkarılmasını ve sorumluların gerektiği gibi kanun önünde hesap vermesini, her aklı.

Google Haberlere Abone ol
TÜMSİAD Şube Başkanı Fil: Sorumluların kanun önünde hesap vermesini isteriz

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, “Bir yerde eğer yolsuzluk ve diğer benzeri yasadışı hadiseler varsa tüm gerçekleriyle ortaya çıkarılmasını ve sorumluların gerektiği gibi kanun önünde hesap vermesini, her aklıselim vatandaş gibi bizlerde isteriz.” dedi.

    Abdulbaki Fil, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Türkiye'nin maddi ve manevi kıymetlerine zarar verilmesine, kimin tarafından yapılırsa yapılsın rıza gösteremeyiz. Fakat bütün bu yapılanlarla maalesef ülke ekonomisine verilen büyük zararı, sadece yolsuzlukların üzerine gitme çabası olarak görmemizi kimse bizden beklemesin. Vefasızlık yapmayacağız, çünkü bütün bu yaşananların içerideki ve dışarıdaki birilerinin, ısrarla bizlere göstermek istediği gibi, sadece yolsuzlukla mücadele gayreti olmadığının farkındayız. Yıllardır arka arkaya birçok alanda inanılmaz kazanımlar sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin, beklenmedik aktörler ve senaryolarla tökezletilmeye çalışıldığının farkındayız. Vefasızlık yapmayacağız, çünkü çok öncelerden kalan müzminleşmiş birçok toplumsal ve ekonomik problem, hali hazırda çözülmüşken ve bir kısmının çözülmesi noktasında da büyük aşamalar sağlanmışken, bunları başaranlara tabiri caizse çelme takıldığının farkındayız.”

    “Bugüne kadar tüm yapıcı toplumsal unsurların da desteğiyle, 11 yıldır birçok alanda emek sahibi olanların emeklerinin şer odakları tarafından yok edilmeye çalışılmakta olduğunun, ortaya çıkarılan toplumsal psikolojik travmayla kaygı ve güvensizlik oluşturulmak istendiğinin farkındayız." diyen TÜMSİAD Rize Şube Başkanı, "Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; Huzurun nimetlerini yaşayanlar, külfetlerini taşıyanlara saygılı olmalıdır. Biz TÜMSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu olarak, yıllardır bunca kazanıma sebep olan, çözüm üreten, çare arayan meşru iradeye, ülkemiz adına iyi şeyler yaptığı sürece destek vermeye devam edeceğiz. Tüm karanlık oyunlara insanlık onuru adına karşı duracağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar