"Tüm izinleri alınan Naat Gecesi’ni Spor İl Müdürlüğü iptal etti"

Gaziantep Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, Gaziantep’te Şahinbey Spor Salonu’nda tüm izinleri alınan Hz.

Google Haberlere Abone ol
"Tüm izinleri alınan Naat Gecesi’ni Spor İl Müdürlüğü iptal etti"

Gaziantep Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, Gaziantep’te Şahinbey Spor Salonu’nda tüm izinleri alınan Hz. Peygamber (sas)'in anılacağı 'Naat Gecesi' programının Gaziantep Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü imzasıyla iptal edildiğini açıkladı. 'Naat Gecesi' programının iptalinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ve belediyenin bir dahli olmadığının altını çizen Erbalcı, yaşanan süreci detaylarıyla anlattı.

Bir kez daha 'Herkes O’nu konuşuyor' Gaziantep il etkinliği kapsamında gerçekleştirmek istedikleri 'Naat Gecesi' programı için tüm resmi izinleri aldıklarını belirten Erbalcı, “13.02.2014 tarih ve 2014/5 Nolu dilekçemizle Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nun tahsisi için Gaziantep Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne müracaat ettik. Sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünün imzası ile salonunun tahsisi için istenen ücreti 17.02. 2014 tarihinde 4459 ve 4463 işlem numaralı işlemlerle yatırdık. 18.02.2014 tarih ve 2014/1120 Nolu 'olur' yazısına binaen, 20.02.2014 tarihinde İl Müdürü ile Spor Tesisi Tahsis Protokolü imzaladık. Ayrıca bir güvenlik firması ile anlaşıldı. Gaziantep Valiliğine yaptığımız müracaat, yetkili kişilerce incelendi, programın yapılabilirliği ile ilgili tebliğ ve tebellüğ belgesi karşılıklı imzalanarak tüm resmi izinler tamamlandı.” açıklamasını yaptı.

"HARCAMALAR YAPTIK, DAVETİYELERİMİZİ DAĞITTIK AMA 5 GÜN KALA İPTAL YAZISI ALDIK"

Aldıkları izinler sonrasında Yeni Ümit Derneği ile yaptıkları iş birliği protokolü kapsamında dünyanın farklı yerlerinden 76 misafir öğrenciyi Kur’an-ı Kerim tilaveti, Hz. Peygamber'i anlatan ilahi, naat, şiir, salavat ve dualar okumaları için Gaziantep’te davet ettiklerini vurgulayan Erbalcı, şöyle devam etti: “Misafirlerimizin ulaşımları ve konaklama işlemleri ile ilgili rezervasyonlar yaptırıldı, sözleşmeler imzalandı. Bir kısım ücretler kapora olarak verildi. Ayrıca billboard, raket, LED ekran reklam alanları kiralandı. Davetiyeler dağıtıldı. Hatta ulusal ve yerel medya yöneticilerine ve muhabirlerine 2 ayrı basın toplantısı düzenlendi. Ancak biz tüm bu organizasyonları yapmış Efendimiz'i anacağımız Naat Gecemizi sabırsızlıkla beklerken programa 5 gün kala Gaziantep Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü imzalı bir belge hiçbir dernek yetkilisine teslim edilmeden, iş merkezimize yakın bir iş yerindeki görevliye bırakılıp gidilmiş. Sonradan bize ulaşan bu yazıda ‘09 Nisan 2014 tarihinde 17.00-23.00 saatleri arasında halka açık naat programı için tarafınıza yapılan salon tahsisi, ilimizde yapılacak olan müsabakalar nedeniyle iptal edilmiştir’ denerek programın yapılacağı salonun tahsisinin iptal edildiği belirtilmiştir.”

"NAAT GECESİNİN İPTALİYLE SAYIN FATMA ŞAHİN’İN İLGİSİ YOK"

Hiçbir kimseye açıklama yapmamalarına rağmen konuyla ilgili çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktaran Erbalcı, “Basında ve sosyal medyada çıkan bazı haberlerde, salonu ve programı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’in veya belediyenin iptal ettirdiğine dair bilgiler var. Bu çıkan haberlerle hiçbir ilgimiz yoktur.” diyerek açıklamasına son verdi.
CİHAN

Yorumlar