Tüketiciler en çok bankalardan şikayetçi oldu

Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne geçen ay yapılan 844 tüketici şikayetinin 793’ü bankacılık sektörü hakkında oldu.

Google Haberlere Abone ol
Tüketiciler en çok bankalardan şikayetçi oldu

Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne geçen ay yapılan 844 tüketici şikayetinin 793’ü bankacılık sektörü hakkında oldu. Bunların 268'inde tüketici lehine, 37'sinde aleyhine ve 17'si bilirkişi ataması olmak üzere toplam 322 şikayet hakkında İl Hakem Heyeti karar verdi. Bunun dışında kalan 16 şikayet ise il müdürlüğünce sonuçlandırıldı.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, geçen ay yayınladığı tüketici değerlendirme raporunda şunları kaydetti: “Ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı 844 adettir. Bu şikayetlerin 793'ü çeşitli bankacılık hizmetleri, 36'sı ayıplı mal ve hizmetler, 12'si cep telefonu, 7'si ayakkabı, 2'şer adedi bilgisayar, giyim, televizyon ve mobilya, 1'er adedi bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fotoğraf makinesi, katı meyve sıkacağı, mısır patlatma makinesi, kuru temizleme, lastik, elektrik süpürgesi, devre mülk sözleşmesinden oluşurken 5'i kapıdan satış, 6'sı mesafeli sözleşme ve 4'ü abonelik sözleşmeleri konularını içermektedir. 15 tüketici şikayeti, TÜBİS sistemi kayıtları uyarınca diğer il ve ilçe hakem heyetleri başkanlıklarına gönderilmiştir.” CİHAN

Yorumlar