Tüketici Mahkemesi Hakimi Kara: Taksitli satışta değişiklikler yapıldı

Ankara 7. Tüketici Mahkemesi Hakimi İlhan Kara,"6502 sayılı yasa ile ayıplı mallar, ayıplı hizmet, mesafeli sözleşmeler, tüketici kredileri, konut finansmanı sözleşmeleri, devre tatil sözleşmeleri konularda önemli değişiklikler yapılmıştır."...

Google Haberlere Abone ol
Tüketici Mahkemesi Hakimi Kara: Taksitli satışta değişiklikler yapıldı

Ankara 7. Tüketici Mahkemesi Hakimi İlhan Kara,"6502 sayılı yasa ile ayıplı mallar, ayıplı hizmet, mesafeli sözleşmeler, tüketici kredileri, konut finansmanı sözleşmeleri, devre tatil sözleşmeleri konularda önemli değişiklikler yapılmıştır." dedi.

Bursa Barosu tarafından "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’nun Getirdiği Yenilikler" başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Konferansta Ankara 7. Tüketici Mahkemesi Hakimi İlhan Kara konuşmacı olarak katıldı. Bursa Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta, 6052 kanuna ilişkin değişiklikler aktarılırken, Temel ilkeler görev bireysel bankacılık işlemleri konusunda tüketici hakları konuşuldu. Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, 6502 Sayılı Kanunun ticari alışkanlıklarda belirgin değişiklikler yapılmasını gerektirdiğini belirterek, bu reform ile ticari faaliyetlerde uzun vadede yüksek bir standarda ulaşmanın amaçlandığını söyledi.

Ankara 7. Tüketici Mahkemesi Hakimi İlhan Kara da değişikliklerin birçok ticari işletmeyi ilgilendirdiğini söyledi. İlgili yasanın taksitli satış, paket turlar, tüketici kredi sözleşmeleri gibi son derece geniş bir alanı ilgilendirdiğini kaydetti. Ticaret yapanların bilgilenmesinin önemli olduğunu dile getiren Kara, kanunda yapılan değişikliklerin ticaret yapanları çok yakından ilgilendirdiğini, ticaret yapanların her hangi bir sorun yaşamaması için bizzat kanundaki değişiklikleri anlatmak istediklerini de ifade etti.

Yeni kapsama alınan eser, simsarlık, sigorta, ve kalet ve bankacılık sözleşmelerinin de önemine dikkat çeken Kara, şunları kaydetti: "6502 sayılı yasa ile ayıplı mallar, ayıplı hizmet, mesafeli sözleşmeler, tüketici kredileri, konut finansmanı sözleşmeleri, devre tatil sözleşmeleri gibi konularda önemli değişiklikler yapılmıştır. sonuç olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile tüketicilerin taraf oldukları birçok sözleşmede tüketiciler lehine önemli değişiklikler yapılmıştır. Tüketici işleminin kapsamı genişletilerek, eser, taşıma, simsarlık, sigorta, vekâlet, bankacılık ve benzeri sözleşmeler de dâhil olmak üzere her türlü sözleşme ve hukuki işlem yasa kapsamına alınmıştır."

CİHAN

Yorumlar