Tüketici hakem heyetlerine başvuralar yüzde 100 oranında arttı

Adana’da tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular, geçen yıla oranla yüzde 100 oranında arttı.

Google Haberlere Abone ol
Tüketici hakem heyetlerine başvuralar yüzde 100 oranında arttı

Adana’da tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular, geçen yıla oranla yüzde 100 oranında arttı. Bunun üzerine Seyhan Kaymakamlığı bünyesinde 2. hakem heyeti kuruldu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, tüketici haklarının korunmasına verdikleri önemin kamuoyu nezdinde pozitif yönde algılanarak, olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. 2013 yılında Adana genelinde tüketici hakem heyetlerine 25 bin civarında başvuruda bulunulduğunu, bunlardan 17 bin 710’nun sonuçlandığını ifade eden Vali Coş, bu başvuruların 14 bin 256’sı hakkında tüketici lehine karar verildiğini kaydetti.

Tüketicinin korunması ve aydınlatılması konusunda istatistiksel rakamlar da veren Vali Hüseyin Avni Coş, il ve ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuru sayısının 2012 yılında 12 bin 606 iken, bu sayının 2013 yılında 25 bine ulaştığını belirtti. Başvuru sayısının önemli oranda artmasının, tüketicinin bilinçlenmesi ve haklarını araması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Coş, “Elimizdeki verilere baktığımızda, 2013 yılında haklarında karar verilen 17 bin 710 başvurudan bin 733’ünün tüketici aleyhine, 14 bin 256’sının ise tüketicinin lehine sonuçlandığını görüyoruz. Karar verilen dosya sayısına paralel olarak, bu rakam da artacak. Bu durum, satıcılarımızın tüketici hakları konusunda çok daha duyarlı olmaları gerektiğini gözler önüne seriyor.” dedi.
Vali Coş, nüfus açısından Türkiye’nin pek çok şehrinden büyük olan Seyhan ilçesinde yapılan başvuruların sürekli artması üzerine, Seyhan Kaymakamlığı bünyesinde ikinci bir tüketici sorunları hakem heyeti kurulduğunu ve tüketici şikâyetlerinin daha kısa sürede sonuçlandırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Bilinçli tüketim konusuna her geçen gün daha çok önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali, başta denetim olmak üzere bu konuda üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye kararlı olduklarını belirtti. Vali Coş, “Ülkemizin gelişimine ve refahına önemli katkı sağlayacak olan bilinçli tüketimin geliştirilmesi ve tüketicinin korunmasına büyük önem veriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Tüketici hakem heyetlerimize yapılan başvuruların her geçen gün artması, tüketicilerimizin duyarlılığını gözler önüne sermesi açısından hayli önemli. Tüketiciler, satın aldıkları mal ve hizmetlerde karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak, il ve ilçe hakem heyetleri başkanlıkları ile ‘175 Alo Tüketici Hattı’na başvurabilirler. Tüketicilerimizin her geçen gün daha da bilinçlenmesi, bizleri sevindiriyor. Bu duyarlılığın artarak sürmesini diliyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar