TÜİK'te can pazarı yaşandı, zanlıyla birlikte 7 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğünde mesainin ilk saatlerinde can pazarı yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
TÜİK'te can pazarı yaşandı, zanlıyla birlikte 7 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğünde mesainin ilk saatlerinde can pazarı yaşandı. Piskolojik sorunları olduğu ileri sürülen Veysi Erim (33) mesaiye Glok marka silahla gelerek arkadaşlarına ve bölge müdürüne kurşun yağdırdı. 6 ailenin ocağına ateş düştü.

Kars Atatürk caddesindeki adreste, 6 memurun hayatı kaybettiği olayda üst kattan aşağı inen Saffet Karaçay (29) kurşunlara hedef olurken, Ahmet Akın Atasoy (31) son anda lavaboya çıkarak üst katta bulunanlar ise Yunus Çelik’in (31) kapıyı kilitlemesiyle hayatlarını kurtardı.

Can pazarını yaşatan ve psikolojik sorunları olduğu ifade edilen Veysi Erim'in (33) daha önce kardeşleriyle birlikte Bölge Müdürü Mehmet Tolon’u tehdit ettiği, Bölge Müdürünün ise savcılığa durumu bildirdiği ifade ediliyor. Ayrıca, Erim’in tayin istediği, bu tayin isteğinin ise Bölge Müdürü Tolon tarafından TÜİK Başkanlığına iletildiği ancak sonuç alınamadığı aktarılıyor. Dikkatlerden kaçmayan bir diğer gelişme de bölge müdürlüğüne verilen polis korumasının ise bu hafta adrese gelmemiş olması.

Sabah saatlerinde yaşanan olayda son kurşunu kendine sıkan Erim, yağdırdığı kurşunlarla, TÜİK Bölge Müdürü Çankırılı 2 çocuk babası Mehmet Tolon'u (61), çalışanlar; Ankaralı ve nişanlı Ramazan Haydar(31), üst kattan aşağı inerek kurşunların hedefi olan 1 çocuk babası Siirtli Saffet Karaçay (29), Karslı Abdulnaki Çolak (39) 3 çocuk babası Siirtli Osman Ay (49), Ahmet Onur Banker (32) hayatlarını kaybetti. Olayda ilk saldırıya uğrayan ve kendini merdivenlere atarak yardım gelmesini sağlayan TÜİK sekreteri Neslihan Çelikkoca'nın ise Kars Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Öte yandan otopsi için cenazelerin Erzurum’a sevk edileceği öğrenildi.

BAKAN YILMAZ: OLAYIN SİYASİ BİR BOYUTU YOK

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars TÜİK'de bir personelin silahla 6 çalışanı öldürüp birini ağır yaraladıktan sonra intiharla sonuçlanan saldırının siyasi bir boyutunun olmadığını ve tamamen bireysel bir hadiseden kaynaklandığını söyledi.

Zanlı Erim'in psikolojik sıkıntıları olduğunu, buna yönelik tedavi gördüğü bilgisini de aktaran Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "TÜİK Kars Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile arasında sıkıntılar olmuş. Karşılıkla şikayetler yaşanmış. İki tarafın da bakanlığa kadar şikayet yazışmaları olmuş. Bunun üzerine kurum müfettişleri Kars'a gelip incelemede bulunmuş ve Veysi Erim'e 'Kademe İlerleme Cezası' verilmiş."

Bakan Yılmaz, saldırıya yönelik bunun dışında başka bir bilgiye sahip olmadığını, çalışmalar ışığında yeni bilgiler verilebileceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar