TUİK:Personele ayrımcılık ve psikolojik baskı yapıldığı iddiaları gerçek dışıdır

Türkiye İstatistik Kurumu(TUİK), Kars Bölge Müdürlüğü'nde 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay ile ilgili bazı medya organlarında kurum hakkında ortaya atılan iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
TUİK:Personele ayrımcılık ve psikolojik baskı yapıldığı iddiaları gerçek dışıdır

Türkiye İstatistik Kurumu(TUİK), Kars Bölge Müdürlüğü'nde 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay ile ilgili bazı medya organlarında kurum hakkında ortaya atılan iddiaları yalanladı. Olayı gerçekleştiren Veysi Erim isimli şahsın 2012 yılında Kars Bölge Müdürlüğü'ne atandığı ve hemen ardından başka bir yere geçmek istediği bilgisinin verildiği açıklamada, "Atanır atanmaz bir başka Bölge Müdürlüğümüzde görev almayı talep etmiş ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na aykırı olarak, pek çok kez izinsiz işyerine gelmediği tespit edilmiştir. Sonradan psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı tedavi süreci içerisinde olduğu öğrenilen personelin baskı gördüğü iddiası üzerine idari inceleme yapılmış, hiç bir suretle iddianın somut bulgularına rastlanamamıştır. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde ifade edildiği şekilde kurumumuzda hiçbir çalışanımıza ayrımcılık veya baskı yapılmadığı gibi bu personele de yapılmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

    TUİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde sosyolog olarak görev yapan Veysi Erim adlı TÜİK çalışanı, Bölge Müdürlüğü binasını basmıştı. Otomatik silahla ateş açan şahıs Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un da aralarında olduğu 6 çalışanı öldürdükten sonra intihar etmişti. Olayın ardından TÜİK yazılı açıklama yaparak bazı meyda organlarında çıkan ayrımcılık ve psikolojik baskı yapıldığına ilişkin haberleri yalanladı.

    "Kurumumuz ekonomik, sosyal, kültürel ve hayatın diğer alanlarına ilişkin resmi istatistikleri planlı bir şekilde üretmekte ve koordinasyonunu yapmaktadır. Bu süreçler insan kaynakları dahil bütün kamu kaynaklarının üretim amacı ile etkin bir şekilde kullanımını gerektirdiğinden, açık, kurallı ve insan odaklı kurumsal bir çalışma kültürü benimsenmiştir. Bu çerçevede hiç bir çalışanımıza ayrımcılık ve baskı yapılması söz konusu değildir." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, olayı gerçekleştiren Veysi Erim'in 2012 yılında KPSS ile Kars Bölge Müdürlüğü'ne atandığı ve hemen ardından başka bir Bölge Müdürlüğü'ne geçişi için talepte bulunduğu bilgisine yer verildi.

    Erim'in izinsiz olarak işe gelmediği günlerin de tespit edildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sonradan psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı tedavi süreci içerisinde olduğu öğrenilen personelin baskı gördüğü iddiası üzerine idari inceleme yapılmış, hiç bir suretle iddianın somut bulgularına rastlanamamıştır. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde ifade edildiği şekilde kurumumuzda hiçbir çalışanımıza ayrımcılık veya baskı yapılmadığı gibi bu personelede yapılmamıştır. Köklü bir geçmişe sahip, mobing veya ayrımcılık gibi olaylara; tarihi, kültürü ve kurumsal yapısı ile izin vermeyen ve vermeyecek olan kurumumuz, çalışma düzeni ve huzurunu bozmaya yönelik, gerçekliği hiçbir şekilde ispatlanmamış bu tür iftira ve yalanlara karşı kayıtsız kalmayacak ve hukuk önünde her türlü haklarını arayacaktır." CİHAN

Yorumlar