TÜİK önünde 4/C’li protestosu

Türk Büro-Sen üyeleri, geçici personel statüsünde çalışan 17 4/C’li personelin işten çıkarılmasını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
TÜİK önünde 4/C’li protestosu

Türk Büro-Sen üyeleri, geçici personel statüsünde çalışan 17 4/C’li personelin işten çıkarılmasını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde protesto etti.

Türk- Büro Sen üyeleri, TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü’nde sözleşmeli olarak çalışan 17 personelin işten çıkartılmasını protesto etmek için Kurum önünde toplandı. Eyleme, iş akdine son verilen TÜİK çalışanları da katıldı. İşten atıldıklarını söyleyen grup üyeleri ellerindeki belgeleri göstererek, “Resmi olmayan belgelerle işimize son verildi.” diyerek tepki gösterdi.

Toplanan grup adına konuşan Türk- Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, güvencesiz istihdam sonrası sudan bahanelerle 17 kişinin işine son verildiğini savundu. Önümüzdeki günlerde kaç kişinin daha işine son verileceğini bilmediklerini söyledi. Eksert, “TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü’nde meydana gelen bu insafsız ve vicdansız uygulama korkarım tüm bölgelerde uygulanacaktır. Bölgeler arasında uygulama birliği yok, uygulama birliğini sağlayın. Bir bölgede normal karşılanan bir uygulama, başka bir bölgede suç olarak görülmesin. Başta 4/C’li arkadaşlarımız olmak üzere tüm çalışanların iş tanımlarını yapın. Görevi dışında hiçbir personele angarya iş yaptırmayın dedik. Ancak, biz taleplerimizi Kuruma ilettikçe, idare mevzuat birliği sağlamaktan daha da uzaklaştı.” dedi. Kışın bu ağır şartlarında işsiz kalmaya mahkûm edildiklerini aktaran Eksert, “Kurumu ve devleti ne kadar zarara soktular ki, işten çıkartılmaya maruz kaldılar?” diye sordu.

Açıklama sırasında çeşitli sloganlar atan grup üyeleri, ‘Komplo kurarak bizim iş aktimizi sonlandıramazsınız’, ‘Haksız hukuksuz işten atılmaya, hayır’ dövizleri taşıdı. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar