TÜİK ile STSO arasında işbirliği protokolü imzalandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 'Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü' TÜİK Bölge Müdürü Dr. Yavuz Uyar ile STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu arasında imzalandı.     İmzalanan..

Google Haberlere Abone ol
TÜİK ile STSO arasında işbirliği protokolü imzalandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 'Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü' TÜİK Bölge Müdürü Dr. Yavuz Uyar ile STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu arasında imzalandı.

    İmzalanan protokol, TÜİK tarafından yürütülen Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında anket yoluyla üretilen işyeri istatistiklerinin web ortamında oda üyeleri tarafından yapılacak veri girişleri konusunda Bölge Müdürlüğü tarafından gerekli eğitim ve bilgilendirme sunumlarının yapılmasını, oda üyelerinin belirlenen TÜİK çalışmalarına katılımlarının sağlanmasını içermektedir. Çalışmaların yürütülmesi planlanan tanıtım, eğitim, sunum, bilgilendirme toplantıları ve karşılıklı veri alışverişi ile sağlanacaktır." denildi.

    Siirt TSO Başkan Vekili Nedim Kuzu işbirliğinin önemine vurgu yaparak amacın üyelerinin Türkiye İstatistik Kurumundan verimli bir şekilde yararlanılmasının olduğunu dile getirdi. TÜİK Siirt Bölge Müdürü Dr. Yavuz Uyar ise Resmi İstatistik Programı kapsamında güncel, güvenilir tutarlı istatistikler üretilmesi, işyeri araştırmalarının internet üzerinden geliştirilen uygulamalarla yürütülecek olmasının uygulama aşamasında sıkıntı doğurmaması amacıyla Siirt TSO ile işbirliğinin uygulamasının faydalı olacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar