Tuğrul Türkeş: İktidar, anayasal suç işliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısıyla ilgili değişiklik tasarısını 'anayasal suç' olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Tuğrul Türkeş: İktidar, anayasal suç işliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısıyla ilgili değişiklik tasarısını 'anayasal suç' olarak nitelendirdi. Türkeş, “İktidar partisi anayasal suç işliyor. Kanunlar çiğneniyor.” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde bir programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, HSYK’nın yapısının değiştirilmesiyle ilgili yasa tasarısını değerlendirdi. Türkeş, “Şu anda herkes mevcut durumu toparlamak adına hukuku çiğniyor. Anayasayı çiğneyen var, kanunları çiğneyenler var. Bunların hiç takip edilmediğini ve bunları hiç kimsenin görmediğini zannediyorlar. Anayasal suç işliyor siyasi iktidar. Hukuk suçları işliyor. Kişiye göre değil, topluma göre hukuk olması lazım. Bir iki kişinin fezlekeden muaf tutulabilmesi için ne yaparsan yap bu yarar sağlamaz, hukukta da bunun işlemesi mümkün değildir.” diye konuştu.

HSYK değişikliği olduğu taktirde insanların haksız yere canlarının yanacağına dikkat çeken Türkeş, şöyle devam etti: “Emniyette olduğu gibi insanların yerlerini değiştiriyorlar, sürgün yapıyorlar. Maddi kayıpları oluyor. İnsanlar bunlardan zarar görüyor. Bir de itibarsızlaştırma girişimi var. Bir savcının kişisel yanlışa düşmüş olması, onun bugüne kadar hazırladığı her dosyanın yanlış olduğu anlamına gelmez. Savcıyı başka yere almak o suçu kaldırmıyor.”

HSYK’nın yapısıyla ilgili değişiklik yapılmasına dair çalışmalara sesiz kalmadıklarını belirten Türkeş, “Kameralar gelirse sesimizin çıktığını görürsünüz. Kameralar yanlı davranıyor diyelim. Türkiye’de medya üzerinde büyük bir baskı var. İktidara karşı olan ve iktidarın yanlışlarını dile getirecek olanlara ekranlar kapalı. 6 aydır ana yayınlar, ulusal yayınları yapan programların, televizyonların hiç birinin bizden, hiç kimseyi mesela beni yayına çağırmaması garip değil mi?” diye konuştu.

Yakın zamanda erken seçim olacağını ifade eden Türkeş, “Bugün onlar öyle yaparlar, önümüzdeki 3 – 5 ay içinde Türkiye seçime gider gelen iktidar bütün yanlışları düzeltir.” dedi.
CİHAN

Yorumlar