Tuğgeneral Güngör, kışlanın kapısını Diyarbakırlı çocuklara açtı

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, kışlanın kapılarını Diyarbakır köylerinde ikamet eden çocuklara açtı.

Google Haberlere Abone ol
Tuğgeneral Güngör, kışlanın kapısını Diyarbakırlı çocuklara açtı

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, kışlanın kapılarını Diyarbakır köylerinde ikamet eden çocuklara açtı. Çocuklarla yemek yiyen Güngör, onlara ‘mutlaka okumaları’ tavsiyesinde bulundu. Çocuklar, kendileriyle aynı masada yemek yiyen komutanların şapkalarını takıp fotoğraf çekti. Diyarbakırlı çocuklar, programın sonunda Jandarma Hava Grup Komutanlığı'nın pistindeki helikoplere bindi, pilotlarla unutulmaz bir gün geçirdi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, yürüttüğü ‘Bilinçli ve Güveli Yaşam Projesi’ kapsamında köylerde ikamet eden 50 öğrenciyi ağırladı. Proje kapmasında Diyarbakır’a getirilen çocuklar şehrin ve tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra sinemaya götürüldü. Komutanların eşlik ettiği öğrenciler daha sonra Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör tarafından ağırlandı. Bölge komutanlığının sosyal tesislerinde öğrencilerle birlikte yemek yiyen Güngör, onlara mutlaka okumaları tavsiyesinde bulundu. Çocuklar, kendileriyle aynı masada yemek yiyen komutanlarla çok samimi muhabbetler kurdu. Bazı çocuklar komutanların şapkalarını takıp fotoğraf çekti, bazıları da onları cep telefonlarıyla kaydetti. Öğrencilerden Nursel Üçkardeş ile Şenol Alkan, Jandarma Başçavuş Şenol Alkan’ın kepini takarak fotoğraf çekti.

Komutan Alkan da onları telefonunu kaydetti. Bölge Komutanı Güngör, burada yaptığı konuşmada çocuklarla güzel bir gün geçirdiğini söyledi. Tuğgeneral Güngör öğrencelerin gözlerinde gördüğü ışıltı ve konuşmalarında gördüğü güvenin kendilerini sevindirdiğini belirtti. Güngör şunları söyledi: "Hem ailelerinizin hem de hepimizin geleceğisiniz. O yüzden sizleri böyle görmek yani bu kadar bilinçli görmek beni çok sevindirdi. Kendimizi sizin yaşınızdaki kendimle mukayese ettiğimde bizden çok ilerdesiniz. Bu hem sevindirici hem de olması gereken bir şey. Hangi meslekte olduğunuzu sordum hepiniz farklı mesleklerden bahsettiniz bütün meslekler çok güzel. Çünkü hangi mesleği seçerseniz seçin sonuçta ülkenize milletinize hizmet etmiş olacaksanız. Bu hedeflerine gerçekleştirmek için de eğitimin temel şart olduğunu fakülte bitirmeniz gerektiğini unutmayın. Şimdiden hayıtınız planını yapılr. Bugünün işin yarına bırakmayın. Hayatınızı ona görev planlayın. Çünkü bir insanın kendini geliştirmesi çok önemli. Siz kendiniz boş iseniz ailenize de bir şey veremezsiniz. Kendinizi çok işi yetiştirin öncelikle. Sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduk. Bunu sağlayan öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum."

TOPLUMUN TARAFSIZ VE DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, program kapsamında ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutladı. Güngör, programı takip eden basın mensuplarına hediye verdi, onların gününü kutladı. Güngör, "Basın mensupları, demokratik bir toplumda çok önemli bir görevi, bir fonksiyonu yerine getiriyor. Çünkü modern dünyada demokratik bir toplumda, toplumun, vatandaşlarımızın tarafsız, doğru ve zamanında bilgilendirilmesi çok önemli. Bunu basın mensuplarımız büyük bir fedakarlıkla yerine getiriyorlar. Diyarbakır’da basın mensupları gerçekten özveriyle çalışıyor. Onların gününü tebrik ediyorum." diye konuştu.

"ÖĞRENCİLER PİLOT BİNBAŞI HANDE TUNÇ’LA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ"

Diyarbakırlı öğrenciler daha sonda 7. Kolordu Komutanlığı Tuğgeneral Eşref Bitlis Helikopter Pisti’ne geçti. Öğrencileri piste hareket halindeki iki kobra helikopter karşıladı. Helikopler öğrenciler için pistte birer tur attıktan sonra yerine geçti. Burada öğrencileri karşılayan Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanı Jandarma Pilot Albay Ali Doğan ile pilotlar karşıladı. Pilotlar, öğrencileri helikopterler hakkında bilgi verdi. Öğrenciler daha sonra helikopteri gezdi, pilot koltuğuna oturarak fotoğraf çektirdi. Jandarma Pilot Binbaşı Hande Tunç özellikle kız öğrencilerinin ilgi odağı oldu. Öğrencilerin pilot Tunç’la fotoğraf çektirdi, pilot olmaya karar verdiğini açıkladı. Öğrencilerden Dilan Demirağ, daha önce pilot olmayı düşünmediğini ancak helikoptari ve bayan pilotu görndükten sonra kararını değiştirdiğini dile getirdi. Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanı Jandarma Pilot Albay Ali Doğan, pilot olmak isteyen Dilan’a Türkiye’ye getirilen ilk Skorsky helikopterinin tablosunu hediye etti.
CİHAN

Yorumlar