Tugay Komutanlığı'nda taşeron vakası

Sivas 5. Tugay Komutanlığı’na yemek üreten özel bir firmada çalışan işçiler, işten çıkarılarak mağdur edildiklerini iddia ederek protesto eylemi yaptı. İşçiler askeriye ile şirketin arasındaki meseleden dolayı kendilerinin işsiz kaldığını...

Google Haberlere Abone ol
Tugay Komutanlığı'nda taşeron vakası

Sivas 5. Tugay Komutanlığı’na yemek üreten özel bir firmada çalışan işçiler, işten çıkarılarak mağdur edildiklerini iddia ederek protesto eylemi yaptı. İşçiler askeriye ile şirketin arasındaki meseleden dolayı kendilerinin işsiz kaldığını savundu.

Kent Meydanı'nda toplanan taşeron işçiler, yetkililerden yardım istedi. Askerlerin yemeklerinin çıkaran şirket işçileri, bilmedikleri bir nedenden dolayı askeriyenin şirketin sözleşmesini fesh ettiğini anlatarak, mağdur olduklarını öne sürdü. İşçiler adına konuşan Özcan Kapucu, 205 işçinin işten çıkarıldığını belirterek, "Bir taraf şirket, bir taraf askeriye olmak üzere iki tarafın sorumluluğunu bu insanlar çekiyor, kimse bizim işten ayrılmamızla da ilgilenmiyor. Sebebini bilmediğimiz bir nedenle İhale durduruldu. Normalde ayın 12’sinde bizim ayrılış sürecimiz vardı, daha sonra sözleşmeler yenileniyordu. Bu süreçte haklarımızdan vazgeçmemiz gerektiği ile ilgili bize ihbarname geldi, ‘imzalarsanız çalışırsınız, imzalamazsanız çıkın’ diye." şeklinde konuştu.

"İhalenin neden durdurulduğunu açıklayanda yok ama duyduğumuz kadarıyla evrak usulsüzlüğü gibi şeyler söyleniyor." diyen Kapucu, "Maaşlarımızı 50 gün sonra duyuyoruz. Adam ‘termik santral aldım beni 3 ay idare edin’ diyor. Ben seni niye idare edeyim, ben 3 ay maaş alamıyorum. Buradaki 200 insan mağdur olmuş, işsizlik maaşı alalım diyoruz ama çıkışımız verilmemiş, ücretsiz gösteriliyorum." ifadesini kullandı.

Zafer Pakoğlu ise sigortasının yatırılmadığını 2 ayda bir maaş aldıklarını savunarak, "Konuştuğumuz zaman da öne çıkıyoruz, evine ekmek götüremeyen kirasını ödemeyen arkadaşımız var, Benin evimde 2 kişi vardı çalışan ikisine de çıkış verildi, ben ev kirasını veriyorum, oğlum bankadan kredi çekmiş ödeyemiyor." dedi.

"SOMA’DAKİLER ÖLDÜ BİZİM DE İDAMIMIZ İSTENİYOR"

Adem Baklacıbaşı da, mağdur olduklarını ve kimsenin kendilerine yardımcı olmadığından yakınarak, şunları söyledi: "Soma’dakiler öldü gitti Allah rahmet eylesin, biz de canlı canlı ölmek üzereyiz, idamımız isteniyor. Tazminatımız, yok çalışma saatlerimiz belirsiz. Çalışma Bakanlığına gidiyoruz, inceleme yapılıyor diyor. Sigortamız kesilmemiş işsizlik ödeneği alamıyoruz. Ne yağacağız, terörist mi olalım, dağa mı çıkalım, çocuklar dağa kaçırılıyor bizde adam mı vuralım ne yapalım, ne yapmamızı istiyorlar anlamadım ki, Mehmetçiğe hizmet veriyoruz, kimse bize yardım etmiyor." CİHAN

Yorumlar